Συνεργασία Bugatti με Rimac - Η χήνα με τα... χρυσά αυγά


Η συνεργασία Rimac - Bugatti έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα κερδοφόρα και για τις δύο εταιρείες, με τον Διευθύνων Σύμβουλο Mate Rimac να αποκαλύπτει ότι «ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RIMAC - BUGATTI
  • 5/12/2022

Η Rimac ολοκλήρωσε την εξαγορά μέρους της Bugatti τον Ιούλιο του 2021, προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις της με την Γαλλικής-καταγωγής αυτοκινητοβιομηχανία και να εισέλθουν από κοινού στη νέα εποχή του ηλεκτρισμού. Η κατασκευή supercars είναι κάτι που γνωρίζουν καλά ενώ αμφότερες ήταν εξαρχής αισιόδοξες για το αποτέλεσμα της συνεργασίας.

O Mate Rimac δίπλα στον Nico Rosberg.
O Mate Rimac δίπλα στον Nico Rosberg.

Πράγματι, ο Mate Rimac έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την αισιοδοξία δηλώνοντας ότι τα κέρδη του εγχειρήματος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το κοινό μέλλον δείχνει να διαγράφεται λαμπρό.

«Η συνεργασία είναι εξαιρετικά κερδοφόρα και η ροή χρημάτων είναι θετική, πέρα από τις προσδοκίες όλων μας», είπε ο Rimac σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters.

Η Rimac πλέον έχει στην κατοχή της το 55% της Bugatti, με το υπόλοιπο 45% να ανήκει στην Porsche, με την οποία η Rimac διατηρεί στενές σχέσεις, καθώς οι Γερμανοί έχουν στην κατοχή τους το 24% των μετοχών της κροατικής εταιρείας. 

«Πραγματικά συνεργαζόμαστε σε πολλαπλά επίπεδα, εξελίσσοντας και παράγοντας πολλά από τα στοιχεία 'κλειδιά' του υβριδικού και εξηλεκτρισμένου μέλλοντος της Porsche,» είπε ο Rimac.

Επίσης διευκρίνισε ότι ο στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία μιας σταθεροποιημένης, βιώσιμης και συνεχώς εξελισσόμενης οικονομικά εταιρείας, πριν αυτή γίνει δημόσια, όπως για παράδειγμα η Ferrari, η Porsche, και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Η Ferrari κάνει προβλέψεις τις οποίες πάντα θα καταφέρνει να επιτυγχάνει», είπε ο Κροάτης CEO. «Αυτό που θέλω να έχουμε είναι μία αίσθηση σταθερότητας και βεβαιότητας πριν προβούμε σε κάποια αρχική δημόσια προσφορά, επειδή δε θέλουμε να δώσουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε.»

Ο Rimac είπε ότι η IPO (αρχική δημόσια προσφορά) είναι πιθανό να έρθει μέσα στην επόμενη δεκαετία, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να υπογραμμίζει ότι «έχουμε οικονομικούς επενδυτές που κάποια στιγμή θα ήθελαν να φύγουν».