Με αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα το ηλεκτρικό Fiat 500e


Το νέο Fiat 500 είναι προ των πυλών με την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του να ηγείται μιας γκάμας εκδόσεων η οποία δημιουργεί υψηλές προσδοκίες.

  • 3/2/2020

Την ίδια στιγμή που το FCA Group ανακοίνωνε την προσθήκη υβριδικών εκδόσεων στην γκάμα του Fiat 500, οι πληροφορίες που διαρρέουν σχετικά με την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του αυτοκινήτου σκιαγραφούν μια πρόταση ικανότερη και αποτελεσματικότερη σε όλα τα επίπεδα.

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το ηλεκτρικό Fiat 500 θα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις, με το συνολικό μήκος του να αγγίζει τα 3,7 μέτρα και να φλερτάρει με τα επίπεδα της κατηγορίας των supermini.

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων θεωρήθηκε επιβεβλημένη τόσο για τη βελτίωση της χρηστικότητας και της πρακτικότητας όσο και για τη δημιουργία του απαραίτητου χώρου στον οποίον πρόκειται να φιλοξενηθούν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Fiat: Ο δρόμος προς τη δόξα

Οι νέες αναλογίες του αμαξώματος θα φέρουν και αλλαγές στον σχεδιασμό του, ο οποίος αναμένεται να περάσει στη μετά ρετρό εποχή, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει και την τεχνολογική πρωτοπορία του αυτοκινήτου.

Το Fiat 500e θα παράγεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο ιστορικό εργοστάσιο του Mirafiori, αποκτώντας για πρώτη φορά και πεντάθυρη έκδοση. Η αυτονομία θα κυμανθεί μεταξύ 300 και 450 χιλιομέτρων και σε μεγάλο βαθμό θα σχετίζεται αποκλειστικά με το μέγεθος των μπαταριών, καθώς η ισχύς του κινητήρα θα είναι η ίδια σε όλες τις εκδόσεις και δεν θα ξεπερνά τους 120 ίππους.

Οδηγούμε το νέο Honda e που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 222 χλμ.

Στόχος της Fiat είναι να διαθέτει 80.000 μονάδες τον χρόνο, αξιοποιώντας και τυχόν κίνητρα που πρόκειται να δοθούν από την ιταλική κυβέρνηση και τα οποία θα περιορίζουν την αρχική τιμή των περίπου 30.000 ευρώ στα 26.000 ευρω.

Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στου επόμενους μήνες και το εμπορικό του λανσάρισμα το προσεχές καλοκαίρι.