Όταν ο θρυλικός Tommi Makinen οδήγησε το ελληνικό hypercar του Δημήτρη Κορρέ (video)


Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη στιγμή που ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Tommi Makinen οδήγησε το Korres Project 4 και έμεινε άναυδος.

  • ΦΩΤΟ: KORRESPROJECT/ YOUTUBE, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 1/11/2023

Ήταν Νοέμβριος του 2013 όταν ο θρυλικός οδηγός αγώνων ράλλυ Tommi Makinen επισκέφθηκε τη χώρα μας για να γνωρίσει από κοντά και να δοκιμάσει το πρώτο ελληνικό hypercar. Τα χρόνια κυλούν γρήγορα και φέτος συμπληρώνεται μια δεκαετία από εκείνο το απόγευμα όπου o Φινλανδός οδήγησε το Korres Project 4, το οποίο ανέπτυξε ο πολυμήχανος Δημήτρης Κορρές μαζί με τους συνεργάτες τους.

Το ραντεβού με τον τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε δοθεί στις πλαγιές της Παντέλης και αφού φόρεσε το κράνος του οδήγησε το «made in Greece» όχημα, με το πρωτοποριακό σύστημα ανάρτησης που του επιτρέπει να κινείται γρήγορα σε κάθε επιφάνεια.

Μετά την ολοκλήρωσης της δοκιμής ο Tommi Makinen δήλωσε: «Πρέπει να πω ότι αυτό που έζησα σε εκτός δρόμους συνθήκες ήταν κάτι που δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νόμιζα ότι τα έχω δει όλα, αλλά έκανα λάθος. Ήταν απίστευτο. Θα έλεγα πως είναι αρκετά γρήγορο, εάν αναλογιστεί κανείς τις ελάχιστες δοκιμές που έχουν γίνει. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα».

Λίγους μήνες πριν, το Car and Driver είχε την ευκαιρία να δει από κοντά αυτή την ιδιαίτερη κατασκευή και να καταγράψει τις εντυπώσεις του σε μια αναλυτική παρουσίαση που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε τη «βόλτα» του Tommi Makinen με το Korres Project 4 στο παρακάτω video...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δ. Κορρές: Δείτε το αφιέρωμα του Vice στον δημιουργό του πρώτου ελληνικού hypercar (video)

Ο Δ. Κορρές ετοιμάζει ένα buggy των 200 km/h και ένα φθηνό αγροτικό (video-photos)

Ξεκίνησε η παραγωγή του εντυπωσιακού hypercar των 1.100 PS – Δείτε την τιμή του (video)