Παγκόσμιος ο Hamilton στην Τουρκία!


O Lewis Hamilton κέρδισε στο Grand Prix Formula 1 της Τουρκίας και έγραψε ιστορία καθώς στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για έβδομη φορά στην καριέρα του στον θεσμό, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Michael Schumacher.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/11/2020

Με έναν εκπληκτικό τρόπο οδήγησης, ο Lewis Hamilton κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix της Formula 1, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes-AMG Petronas F1 εκκίνησε τον αγώνα από την έκτη θέση αλλά κατάφερε να κερδίσει χάρη στην επιλογή της ομάδας του να κάνει μόνο ένα pit stop για αλλαγή ελαστικών. Έτσι, τερμάτισε πρώτος και εξασφάλισε και μαθηματικά τον έβδομο τίτλο της ως τώρα καριέρας του στη Formula 1, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Michael Schumacher.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sergio Perez (BWT Racing Point F1 Team) έπειτα από έναν δραματικό σε ένταση τελευταίο γύρο στον αγώνα και τον έντονο συναγωνισμό που είχε με τον Charles Leclerc (Ferrari). Ο Perez, λίγο πριν τον τερματισμό, βρέθηκε τρίτος, καθώς τον προσπέρασε ο Leclerc. Όμως, ο Γάλλος πιλότος της ιταλικής ομάδας δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση και ο Perez ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Τρίτος τερμάτισε ο Sebastian Vettel με την έτερη Ferrari ο οποίος βρέθηκε στο πόντιουμ για πρώτη φορά εφέτος. Πίσω του, τερμάτισε τελικά ο Leclerc. Στην πέμπτη θέση του τουρκικού Grand Prix τερμάτισε ο Carlos Sainz ο Νεώτερος (McLaren F1 Team) και έκτος ήταν ο Max Verstappen (Red Bull Racing Honda).

Ο Valtteri Bottas, ο ομόλογος του Hamilton και ο μόνος που θα μπορούσε να τον απειλήσει εντός πίστας, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 14η θέση. Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes έκανε τέσσερις φορές τετακέ κατά τη διάρκεια του αγώνα και τερμάτισε έναν γύρο πίσω από τους πρώτους. Τέλος, ο Lance Stroll, ο οποίος είχε την pole position, τερμάτισε ένατος.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε την κατάταξη του τουρκικού Grand Prix Formula 1.

Η βαθμολογία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών της Formula 1 όπως διαμορφώθηκε έπειτα από το τουρκικό Grand Prix.

Ακολουθεί η κατάταξη των ομάδων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1, έπειτα από τον αγώνα της Κωνσταντινούπολης.