Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Jeep Renegade (photos)


Με μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις, αποκαλύφθηκε στη Βραζιλία το facelift του δημοφιλούς μοντέλου της Jeep.

  • 11/1/2022

Ένας από τα πιο δυνατά χαρτιά στη γκάμα της Jeep, το Renegade, αποκαλύφθηκε στην αγορά της Βραζιλίας, στοχεύοντας μέσα από το facelift που δέχτηκε να διατηρηθεί ψηλά στις προτιμήσεις των αγοραστών.

Στο δημοφιλές off-roader πραγματοποιήθηκαν μια σειρά μικρών αλλά ουσιαστικών παρεμβάσεων, τόσο αναφορικά με την εμφάνισή του όσο και στον τομέα του εξοπλισμού. Στο εξωτερικό οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στη μάσκα, η οποία ακολούθησε μια πιο στενή γραμμή, στην προσθήκη φωτιστικών LED και στα φώτα ομίχλης που πήραν ορθογώνιο σχήμα και τοποθετήθηκαν πιο ψηλά.

Αλλαγές στα φωτιστικά έγιναν και στο πίσω μέρος όπου οι σχεδιαστές «πάτησαν» στη λογική της έκδοσης Trailhawk, ενώ τροποποιήθηκε και η σχεδίαση του προφυλακτήρα. Από την άλλη, η διάταξη στην καμπίνα παρέμεινε η ίδια ωστόσο προστέθηκε το τιμόνι του Jeep Compass, μία οθόνη 7 ιντσών ως πίνακας οργάνων και άλλη μία με διάμετρο 8.4 ίντσες στο κέντρο της κονσόλας, που φιλοξενεί το infotainment system.

Τροποποιήσεις έγιναν και κάτω από το καπό με την επιλογή του νέου τετρακύλινδρου κινητήρα Tubroflex Τ270 των 1.3 L., με διαθέσιμες επιλογές για κίνηση τόσο στους μπροστά όσο και στους τέσσερις τροχούς. Αξίζει να σημειωθεί πως το κινητήριο σύνολο μπορεί να λειτουργήσει με βενζίνη αλλά και με αιθανόλη.

H διάθεση του ανανεωμένου μοντέλου στη Βραζιλία θα ξεκινήσει στο τέλος Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αγορά της κεντρικής Αμερικής. Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει άγνωστο το αν θα φτάσει τελικά και στα μέρη μας.