Πέντε μοντέλα του BMW Group βραβεύτηκαν με το "iF Design Award 2017"


Μία έγκριτη επιτροπή επέλεξε τα MINI VISION NEXT 100, ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100, BMW Motorrad VISION NEXT 100 και τη BMW Concept X2 στην κατηγορία “Mobility / Professional Concept” για την καινοτόμο σχεδίαση και τις φουτουριστικές τεχνολογίες τους.

  • 16/3/2017

ΦΩΤΟ: BMW

Το περίοπτο “iF Gold Award 2017” δόθηκε στη BMW Σειρά 5 Sedan στην κατηγορία “Automobiles / Product”. Με αυτή τη διάκριση, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η εξαιρετική δουλειά της ομάδας σχεδίασης της BMW.

Πέντε βραβεία “iF Awards 2017” δόθηκαν στη Designworks – Μία Εταιρεία του BMW Group που σχεδιάζει προϊόντα για τομείς μετακίνησης, lifestyle, διάδρασης και αθλητισμού. Η επιτροπή τίμησε το στιλάτο παπούτσι Puma X-CAT, τη σειρά εργονομικών πινέλων μακιγιάζ Revlon Pro Brushes, και τον ερπυστριοφόρο εκσκαφέα 1050K Crawler, προϊόν συνεργασίας με την John Deere. Επιπλέον, το αγωνιστικό αμαξίδιο BMW Racing Wheelchair, που σχεδιάστηκε για χρήση στους Παραολυμπιακούς αγώνες, και το concept BMW Vision Ride Helmet, ένα πρωτότυπο κράνος μοτοσικλέτας με Head-Up Display, απέσπασαν το καθένα από ένα iF Award. 

Η τελετή απονομής έγινε σε εορταστικό κλίμα στο γκαλά iF Design Awards Night 2017, που φιλοξενήθηκε για έκτη φορά στο BMW Welt στο Μόναχο. Εδώ και πολλές δεκαετίες, το “iF Design Award” θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βραβεία σχεδίασης στον κόσμο και επισφράγιση σχεδιαστικής τελειότητας. Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση και το σχήμα ενός προϊόντος, τα κριτήρια του διάσημου βραβείου που απονέμεται κάθε χρόνο από το 1953, περιλαμβάνουν επίσης το επίπεδο καινοτομίας, εργονομίας, λειτουργικότητας και περιβαλλοντικής συμβατότητας.