Περισσότερη δύναμη για το Caterham Super Seven 1600 (video)


Σε μία εποχή που όλα τα αυτοκίνητα μοιάζουν μεταξύ τους τα Caterham μοιάζουν σαν όαση στην παγκόσμια σκηνή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/4/2020

Εταιρίες όπως η Morgan και η Caterham μοιάζουν σαν τον τελευταίο των Μοϊκανών έχοντας προσδιορίσει δεκαετίες νωρίτερα το στίγμα τους. Ειδικά η Caterham με το γνωστό ντιζάιν και τους δύο επιβάτες να κάθονται σχεδόν πάνω από τον πίσω άξονα είναι πραγματικά κάτι το μοναδικό. Μια μοναδικότητα που δεν αποτυπώνεται με τίποτε παρά μόνο αν έχεις κάποια εμπειρία πίσω από το τιμόνι ενός οποιουδήποτε Caterham.

Όπως είναι το πιο πρόσφατο Super Seven 1600 που εντάσσεται στη νέα σειρά μοντέλων περιορισμένης παραγωγής Sprint και Super Sprint αποτίοντας φόρο τιμής στα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1970. Κάτι που γίνεται από χαρακτηριστικά όπως τα πιο έντονα φτερά, η σχεδίαση των τροχών, τα νέα φανάρια, η πίσω κρεμαστή ρεζέρβα κ.α.

Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.600 cc της Ford σειράς Sigma που αποδίδει 140 PS και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Το Super Seven είναι το ισχυρότερο του είδους του και θα προσφέρεται τόσο στη στάνταρ S3 έκδοση όσο και στην SV με το μακρύτερο μεταξόνιο, με τις τιμές στη Βρετανία να ξεκινούν από τις 33.495 στερλίνες.