Peugeot 508: Ριζική ανανέωση για τη ναυαρχίδα των Γάλλων (photos)


Η Peugeot αποκάλυψε το «φρεσκαρισμένο» 508 σε εκδόσεις sedan και SW, με κινητήρες βενζίνης, diesel, plug-in hybrid και δύναμη που φτάνει έως τους 360 ίππους.

  • 24/2/2023

Έχοντας ακολουθήσει ένα νέο σχεδιαστικό «μονοπάτι», η Peugeot αποκάλυψε στο κοινό τη νέα εκδοχή του 508, τόσο στη sedan όσο και στην SW έκδοσή του. Στόχος του φρεσκαρίσματος είναι το μοντέλο να παραμείνει ανταγωνιστικό στην πολυτελή κατηγορία και να στρώσει το χαλί για την έλευση της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής πρότασης της σειράς που αναμένεται στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Σχεδιαστικά η μάσκα έχει δεχθεί μια σειρά παρεμβάσεων και πλέον το μοτίβο της γρίλιας έχει «απλωθεί», καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο μέρος του προφυλακτήρα, ενώ η εικόνα δένει αρμονικά με τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, στα οποία διατηρήθηκε η λογική των τριών «νυχιών» που χαρακτηρίζει τα μοντέλα των Γάλλων τα τελευταία χρόνια, αλλά και με την τοποθέτηση του ανανεωμένου logo της εταιρείας.

Στα κινητήρια σύνολα η Peugeot προσφέρει τρεις plug-in hybrid εκδόσεις. Οι δύο πρώτες αποδίδουν 180 και 225 ίππους ενώ η τρίτη Peugeot Sport Engineered τοποθετείται στην κορυφή και μεταφέρει τη δύναμη των 360 ίππων και στους τέσσερις τροχούς.

Όλες οι plug-in hybrid εκδόσεις εφοδιάζονται με μπαταρία 12,4 kWh η οποία σε wallbox 7,4 kW μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Από εκεί και πέρα διαθέσιμη είναι μία έκδοση βενζίνης με 130 ίππους που έχει στην «καρδιά» της έναν κινητήρα 1,2 lt και μία diesel με την ίδια δύναμη και κινητήρα 1,5 lt.  Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 8 σχέσεων.

Ο κατασκευαστής έχει κάνει γνωστό εδώ και ημέρες ότι το νέο Peugeot 508 έχει δανειστεί μια σειρά στοιχείων όσων αφορά τα plug-in hybrid σύνολα από την παρουσία του στους αγώνες ταχύτητας μέσω του Peugeot 9X8.

Το μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 4,75 m. στην περίπτωση του sedan και τα 4,79 m. στο SW, το μεταξόνιο είναι 2,79 m. ενώ το πλάτος είναι 1,87 m. Στο προφίλ ξεχωρίζουν οι νέας σχεδίασης αλουμινένιες ζάντες των 18 ιντσών (στο Peugeot Sport Engineered είναι 20άρες).

Νέα σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων έχουμε και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ενώ σε αυτή την περίπτωση λάμπει δια της απουσίας του το σήμα της εταιρείας που έχει δώσει τη θέση του σε ένα σκούρο γκρι χρώματος «PEUGEOT» που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της μαύρης λωρίδας στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Η χωρητικότητά του στην περίπτωση της μπερλίνας κυμαίνεται από 487-1537 lt ενώ στο SW αυτή αυξάνεται στα 530-1780 lt.

Οι διαθέσιμες εξοπλιστικές εκδόσεις είναι τρεις, Allure, GT και Peugeot Sport Engineered, με την τελευταία να συνοδεύεται αποκλειστικά με το κορυφαίο κινητήριο σύνολο.

Εσωτερικά η εικόνα θυμίζει αρκετά Peugeot με την παρουσία του i-Cockpit ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ενσωματωθεί το i-Connect Advanced στο infotainment system η πρόσβαση στο οποίο επιτυγχάνεται μέσα από την κεντρικά τοποθετημένη στο ταμπλό οθόνη των 10 ιντσών.

Στην κονσόλα έχει τοποθετηθεί νέος επιλογέας των σχέσεων στο αυτόματο κιβώτιο ενώ στα υβριδικά μοντέλα υπάρχει και ο διακόπτης B (brake mode) που ενεργοποιεί την ανάκτηση ενέργειας μέσω της πέδησης. Τα οδηγικά προφίλ είναι στο σύνολό τους έξι (Electric, Eco, Hybrid, Normal, Sport, 4WD) και συνδυάζονται με την ανάλογη έκδοση κινητήρα.

Το νέο Peugeot 508 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της πόλης Mulhouse στη Γαλλία ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στις εκθέσεις μέσα στο καλοκαίρι του 2023.