Πιο κοντά στην Ευρώπη το Nissan Magnite


Το νέο μικρό SUV της Nissan πρόκειται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην Ινδία, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για το λανσάρισμά του και στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη.

  • 15/10/2020

Το Nissan Magnite αποτελεί ένα ακόμα αστικών διαστάσεων SUV το οποίο έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στην Ιαπωνία με σκοπό να υπηρετήσει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

Ο λόγος για την Ινδία όπου και θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου στις 21 Οκτωβρίου.

Τώρα αν αναρωτιέστε για πιο λόγο θα πρέπει να μας απασχολεί ένα αυτοκίνητο που πρόκειται να λανσαριστεί στην ινδική αγορά, η απάντηση είναι μάλλον εύκολη μιας και το Nissan Magnite πρόκειται να ακολουθήσει μια… διεθνή καριέρα, με τις πιθανότητες έλευσής του στην Ευρώπη να είναι αρκετές.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι ανήκει σε μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία η Nissan μπορεί να εκπροσωπείτε ήδη (βλ. Juke) ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι τόσο έντονος που δεν θα έλεγε όχι σε ένα ακόμα αστικών διαστάσεων SUV.

Κάλλιστα, λοιπόν, το Magnite θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του εισαγωγικού μοντέλου στην κατηγορία των B-SUV με τιμή κατά τι πιο προσιτή από εκείνη του Juke, η πορεία του οποίου ίσως να μην είναι εκείνη που θα περίμεναν οι δημιουργοί του.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μήκος του Nissan Magnite δεν θα υπερβαίνει τα 4,0 μέτρα, ενώ κάτω από το καπό του θα φιλοξενεί έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου και απόδοσης 72 ίππων καθώς την υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του ίδιου κινητήριου συνόλου με ισχύ 95 ίππων.