Πιο κοντά στην παραγωγή το νέο pickup της Hyundai


Οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του Hyundai SantaCruz μάς φέρνει ακόμα πιο κοντά στην παραγωγή του pickup στη σύγχρονη ιστορία της Hyundai.

  • 20/7/2020

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για μια αυτοκινητοβιομηχανία να περάσει στην παραγωγή ένα pickup και άλλοι τόσοι για να αποφύγει την οποιαδήποτε εμπλοκή με τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Τα παραδείγματα επιτυχών αλλά και ανεπιτυχών προσπαθειών είναι πολλά, για μια κατηγορία αυτοκινήτων που οφείλει να μετασχηματιστεί αν θέλει να εξασφαλίσει μια θέση στο μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το ηλεκτροκίνητο Tesla Cybertruck αποτελεί ένα ενδεικτικό δείγμα για το τι μας περιμένει στο μέλλον, όχι όμως και το μοναδικό, καθώς στη διαδικασία του μετασχηματισμού πρόκειται να συμβάλλει με τον τρόπο της και η Hyundai.

Οι Κορεάτες πρόκειται να περάσουν στη γραμμή παραγωγής το πρώτο pickup στη σύγχρονη ιστορία τους, το οποίο ωστόσο δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σκληροτράχηλο παράδειγμα των Toyota και Nissan, επενδύοντας περισσότερο στον επιβατικό χαρακτήρα και λιγότερο στις εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Αναλυτικότερα, το Hyundai Santa Cruz, όπως ονομάζεται, θα δημιουργεί πάνω στο πλαίσιο του νέου Santa Fe, οικειοποιούμενο με αυτόν τον τρόπο χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου SUV.

Το αυτοφερόμενο πλαίσιο, οι αποδοτικοί κινητήρες, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση και ο πλούσιος σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμός είναι μερικά από αυτά. Ένα ακόμα στοιχείο που θα ξεχωρίσει το κορεατικό pickup από τους βασικούς ανταγωνιστές του είναι ο σύγχρονος και συνάμα ελκυστικός σχεδιασμός του, ο οποίος θα αντλεί έμπνευση από τις αμιγώς επιβατικές προτάσεις της φίρμας.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Hyundai Santa Cruz πρόκειται να διατεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα τέλη αυτής της χρονιάς, χωρία αυτό να σημαίνει βέβαια ότι πρόκειται να το δούμε και σε ευρωπαϊκό έδαφος, μιας και η αγορά της γηραιάς ηπείρου έχει ήδη αφήσει πίσω της εκείνη την εποχή που τα pickup αποτελούσαν μια εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή ανάμεσα σε επαγγελματίες και μη.