Πίσω από το τιμόνι της Ferrari Portofino M (βίντεο)


Ο οδηγός δοκιμών και μηχανικός εξέλιξης της Ferrari, Raffaele de Simone, κάθεται πίσω από το τιμόνι της ολοκαίνουριας Portofino M και μας προσφέρει μία απολαυστική βόλτα, μαζί με πληροφορίες για το ίδιο το αυτοκίνητο.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 19/9/2020

H Portofino M αποτελεί το νέο Grand Tourer όχημα της Ferrari. Πρόκειται για ένα ανοικτό μοντέλο με twin-turbo V8 κινητήρα 3,9 λίτρων, συνολικής απόδοσης 620 ίππων. Ταυτόχρονα αποτελεί και το πρώτο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που δεν παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση αλλά απευθείας online, μπροστά σε όλο τον κόσμο. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, η ίδια η Ferrari, μετά από το επίσημο ντεμπούτο, αποφάσισε να ανεβάσει και ένα μικρό βίντεο, δίνοντας μία πρώτη γεύση από τις ικανότητές της.

Από τα όσα ενδιαφέροντα αναφέρει ο οικοδεσπότης μας και οδηγός της Portofino M, μαθαίνουμε πως το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, οκτώ σχέσεων, είναι εντελώς καινούριο και προέρχεται από την SF90 Stradale, με διαφορετική κλιμάκωση αλλά την ίδια αρχιτεκτονική. Οι πρώτες επτά σχέσεις είναι ελαφρά πιο κοντές, για καλύτερες επιταχύνσεις, ενώ η όγδοη είναι overdrive. Μάλιστα, στις πρώτες επτά σχέσεις ο κινητήρας αποδίδει 20 ίππους περισσότερο.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ο κινητήρας της διαθέτει μηδενικό lag, ενώ το αυτοκίνητο προσφέρει στον οδηγό πέντε προγράμματα οδήγησης, Wet, Comfort, Sport, Race και ESC off. Κατά τα άλλα, τη βλέπουμε να πλαγιολισθαίνει στην Pista di Fiorano, την ίδια στιγμή που γεμίζουν τα αυτιά μας από το μπάσο, βαρύ ήχο του V8. Θα θέλαμε το βίντεο να κρατάει λίγο παραπάνω, έστω όμως και στα τρία λεπτά παίρνουμε κάτι από το νέο αριστούργημα της Ferrari.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μαθαίνετε τις ειδήσεις που αξίζουν!