Η πανέμορφη Ferrari Portofino M


Η Ferrari παρουσίασε την Portofino M, την αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου, η οποία διαθέτει μεγαλύτερη ιπποδύναμη, καλύτερες επιδόσεις και νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/9/2020

Η Portofino αποτελεί ένα από τα πιο επιθυμητά σύγχρονα μοντέλα της Ferrari, καθώς είναι ένα ξεχωριστό cabriolet Grand Tourer 2 2 όχημα υψηλών επιδόσεων. Παρουσιάστηκε επίσημα πριν από τρία χρόνια, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, και αντικατέστησε την California T. Παρότι δεν έχει περάσει πολύς χρόνος έκτοτε, η Ferrari παρουσίασε την Portofino M (ονομάστηκε έτσι από το πρώτο γράμμα της ιταλικής λέξης «Modificata»). 

Συγκριτικά, η νέα έκδοση του μοντέλου έχει αυξημένη ιπποδύναμη, καλύτερες επιδόσεις και νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων, αντί του αντίστοιχου επτά σχέσεων. Συγκεκριμένα, ο V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 3,9 λίτρων αποδίδει πλέον 620 PS, έναντι 600 PS. Η μεγαλύτερη ισχύς έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση και στις επιδόσεις, συγκριτικά. Όπως ανακοίνωσε η Ferrari, η Portofino M επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,45 δευτερόλεπτα, έναντι 3,5 sec της Portofino. H διαφορά είναι μεγαλύτερη στη διαδικασία επιτάχυνσης 0-200 km/h. H Portofino M χρειάζεται 9,8 δευτερόλεπτα και είναι ταχύτερη κατά ένα δευτερόλεπτο σε σχέση με την Portofino. Τέλος, η τελική ταχύτητα είναι απαράλλακτη και θυμίζουμε ότι φτάνει τα 320 km/h.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!