Ποια είναι η επόμενη ημέρα για την Lynk & Co;


Η κινεζική Lynk & Co παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο το οποίο έχει την χαρακτηριστική ονομασία που μεταφράζεται ως «H επόμενη ημέρα», με σκοπό να δείξει τη νέα αισθητική και την τεχνολογία των μελλοντικών μοντέλων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΛΓΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/6/2022

Η Lynk & Co, η οποία ανήκει στην Geely Automobile Holdings, ακολουθεί μια δυναμική στρατηγική σε ό,τι αφορά στην παρουσία της τόσο στην κινεζική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Η εταιρεία παρουσίασε το νέο πρωτότυπο της το οποίο έχει την έντονα προσδιοριστική ονομασία «The Next Day» για να μας προϊδεάσει για την «επόμενη ημέρα» αναφορικά με την καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία που αναμένεται να ακολουθήσει στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής. 

Ταυτόχρονα, το φουτουριστικό πρωτότυπο διαθέτει υβριδικής διάταξης κινητήρα, με τον εσωτερικής καύσης να κινεί τους εμπρός τροχούς και τον ηλεκτροκινητήρα τους πίσω. Ωστόσο, τα στελέχη της Lynk & Co δεν ανακοινώνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ισχύ τους ή για όποια άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος. 

Το αμάξωμά του αποτελείται τόσο από έντονες ακμές όσο και από καμπύλες και –όπως μπορούμε να δούμε– διαθέτει τέσσερις πόρτες οι οποίες ανοίγουν προς τα επάνω κα αντίρροπα μεταξύ τους. Το εμπρός μέρος παραπέμπει σαφώς στη σχεδιαστική γραμμή που έχουν τα παρόντα μοντέλα της, π.χ. το Lynk & Co 01, στο πλάι δείχνει πιο «επιθετικό» σχεδιαστικά και πίσω έχει διαμορφωθεί και αεροδυναμικός διαχύτης στον εκεί προφυλακτήρα. 

Η έντονα κεκλιμένη οροφή του προς το πίσω μέρος του κάνει να δείχνει επίμηκες και να διαμορφώνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και σε αυτό το μέρος του αμαξώματος.

Το εσωτερικό του είναι λιτό, όπως συνηθίζεται σε ένα πρωτότυπο, με χαρακτηριστικά στοιχεία του το τιμόνι που θυμίζει χειριστήριο αεροσκάφους και τη μεγάλη επιφάνεια με τις οθόνες. Ο εσωτερικός χώρος δείχνει ευρύχωρος και είναι διαμορφωμένος για τέσσερις επιβάτες.

Προς το παρόν, η Lynk & Co δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία τόσο για το αυτοκίνητο καθαυτό όσο και για το εάν πρόκειται για ένα νέο μοντέλο της το οποίο να εντάσσεται στη μεσαία κατηγορία. Όπως να ‘χει πρόκειται για ένα πρωτότυπο που προκαλεί εντύπωση και είναι αρκετά εναρμονισμένο με τη γενικότερη αισθητική η οποία είναι αποδεκτή από τους Ευρωπαίους.