Ποια είναι η γυναίκα που παρέλαβε την τελευταία Lotus Elise;


Ήταν μόλις δύο ετών όταν ο παππούς την είχε κρύψει κάτω από το κάλυμμα. Σήμερα, 26 χρόνια μετά, παραλαμβάνει την τελευταία Elise και κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της Lotus. 

  • 26/2/2022

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για το εμβληματικό roadster της Lotus. Η τελευταία μονάδα της Elise βγήκε από την γραμμή παραγωγής και μεταφέρθηκε στα κεντρικά του Norfolk για να παραδοθεί -δικαιωματικά- στα χέρια μίας γυναίκας.

Το όνομά της είναι Elisa Artioli και "ευθύνεται" για την επιλογή του ονόματος του μοντέλου. Παππούς της Elisa είναι ο Ιταλός επιχειρηματίας Romano Artioli ο οποίος εκείνη την εποχή είχε αποκτήσει την φίρμα από την General Motors με στόχο να την αναγεννήσει και να την οδηγήσει σε ένδοξες μέρες.

Δυστυχώς το 1998 αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές του για να χρηματοδοτήσει τη ζημία που είχε προκληθεί από την εμπλοκή του στην Bugatti. Παρόλα αυτά επί των ημερών του παρουσιάστηκε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα, όπου για την "ονοματοδοσία" κατέφυγε στην αγαπημένη του εγγονούλαπου σήμερα αποκτά την τελευταία Sport 240.

Η Elisa από την μεριά της έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα για να αποχαιρετήσει το μοντέλο αλλά και να ανακαλέσει αναμνήσεις από την επίσημη παρουσίαση το 1995, όταν ο παππούς της την είχε κρύψει κάτω από το κάλυμμα.

«Όταν γεννήθηκα, το 1993, υπήρχες μόνο σαν σχέδιο στα χαρτιά. Ακόμα και τότε κανείς δεν γνώριζε ότι θα περπατήσουμε μαζί στη ζωή. Ήταν 12 Σεπτεμβρίου του 1995 όταν περιμέναμε να αποκαλυφθούμε μαζί στον κόσμο, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν περίμενε ότι κάτω από το κάλυμμα βρισκόταν ένα κοριτσάκι 2 ετών».

«Είχα γαντζωθεί από το τιμόνι σου δείχνοντας με καμάρι το μπλουζάκι μου που έγραφε “Είμαι η Elise”. Αγαπημένη μου Elise, σε συνόδευσα από την αρχή έως το τέλος, όπως θα κάνεις και εσύ με τη δική μου ζωή».

Δείτε το video με την δίχρονη Elisa Artioli να παρουσιάζει το 1995 την πρώτη Lotus Elise...