Ποια είναι τα μοντέλα που θα θυσιάσει η Mercedes;


Πριν από μερικές εβδομάδες ο γερμανικός όμιλος είχε εξαγγείλει ένα πλάνο μείωσης πάνω από 15.000 θέσεων εργασίας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: DAIMLER
  • 13/7/2020

Και οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως για να συνεχίσει η υγιής λειτουργία της Daimler τελικά θα χρειαστούν περισσότερες μειώσεις του εργατικού δυναμικού ώστε να μειωθούν περαιτέρω τα λειτουργικά έξοδα και οι οικονομικές απώλειες. Οι οποίες οφείλονται ως ένα βαθμό στην πανδημία του κοροναϊού αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην μετάβαση προς τη νέα κινητικότητα.

Πριν από μερικές μέρες ο CEO της Daimler, Ola Kallenius, είχε προειδοποιήσει πως τα αρχικά μέτρα δεν θα είναι αρκετά ώστε να μπει ο όμιλος σε σωστή τροχιά και πως θα πρέπει να υπάρξουν γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Daimler ανακοίνωσε μια απώλεια της τάξη του κάτι παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Έτσι, η Mercedes θα προσανατολιστεί στην περικοπή ορισμένων μοντέλων της δίνοντας προτεραιότητα στα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Με την παράλληλη κατάργηση μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες (όπως η SLK, η SL, η X-Class "κόπηκε", συρρίκνωση της γκάμας των C- E- και S-Class κ.α.) η Mercedes θα μπορέσει να πετύχει μείωση του κόστους παραγωγής και παράλληλα να κατεβάσει το μέσο όρο CO2 λανσάροντας λιγότερο ρυπογόνα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα.