Ποια ελαστικά θα φοράει το νέο Toyota Yaris Cross;


Με ελαστικά της Goodyear θα εφοδιάζεται το Toyota Yaris Cross στην ευρωπαϊκή αγορά, επενδύοντας στην απόδοση και την οικονομία καυσίμου που μπορεί να προσφέρει η σειρά EfficientGrip Performance 2.

  • 28/4/2021

Η Toyota επέλεξε το ελαστικό Goodyear EfficientGrip Performance 2, ως εξοπλισμό Πρώτης Τοποθέτησης για το νέο της μοντέλο Yaris Cross, ένα B-SUV ειδικά σχεδιασμένο για την ευρωπαϊκή αγορά. Η διάσταση που θα τοποθετηθεί στο νέο αυτό μοντέλο θα είναι 215/50R18, με δείκτη φορτίου / ταχύτητας 92V.

Προκειμένου να επιτύχει την κατάκτηση μεριδίου αγοράς άνω του 8% στην κατηγορία B-SUV, η Toyota αναμένει την παραγωγή περισσότερων από 150.000 οχημάτων Yaris Cross το χρόνο στο εργοστάσιό της TMMF Onnaing, κοντά στην πόλη Valenciennes της Γαλλίας,

Το Yaris Cross συνδυάζει τη κληρονομιά της Toyota στην υβριδική τεχνολογία, στον σχεδιασμό μικρών αυτοκινήτων και στην μηχανική των μοντέλων SUV. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα σχεδιασμού αυτοκινήτου GA-B που χρησιμοποιείται με το Yaris hatchback, αυτό το νέο B-SUV έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει στους Ευρωπαίους οδηγούς ένα αυθεντικό SUV μικρότερου μεγέθους αλλά με ψηλή θέση οδήγησης, υψηλή πρακτικότητα στον χειρισμό και άνετο εσωτερικό, όλα αυτά συνδυασμένα σε ένα πακέτο που ταιριάζει άψογα για την οδήγηση μέσα στην πόλη.

Το ελαστικό Goodyear EfficientGrip Performance 2 έχει αναπτυχθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες της Toyota και των πελατών της. Στην βασική του έκδοση, το EfficientGrip Performance 2 φημίζεται για τη δυνατότητα υψηλής χιλιομετρικής απόδοσης αλλά και την υψηλή απόδοση φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα. Για το Yaris Cross, η ομάδα Τεχνικού Έργου Αρχικού Εξοπλισμού της Goodyear επικεντρώθηκε στην παροχή εξαιρετικής ποιότητας οδήγησης και χαμηλών επιπέδων θορύβου, καθώς αυτά είναι τα ζητήματα-κλειδιά που απασχολούν τους πελάτες τους οποίους στοχεύει το λανσάρισμα του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, η συνολική εξαιρετική απόδοση και άνεση αποδεικνύουν πως το EfficientGrip Performance 2 ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες ενός υβριδικού μοντέλου SUV όπως το Toyota Yaris Cross. Οι οδηγοί του απαιτούν ένα ελαστικό υψηλής απόδοσης που τους προσφέρει καλή κατανάλωση καυσίμου αλλά και χαμηλές εκπομπές CO2.

Ο Hans Vrijsen, Διευθύνων Σύμβουλος Αρχικού Εξοπλισμού της Goodyear για τις χώρες EMEA σχολιάζει σχετικά: «Το Toyota Yaris Cross στοχεύει ως μοντέλο να προσφέρει στους οδηγούς όλα τα οφέλη ενός SUV, συνδυασμένα σε ένα συμπαγές πακέτο, προσαρμοσμένο για την οδήγηση στην πόλη.

Ομοίως, το ελαστικό της Goodyear EfficientGrip Performance 2 δε γνωρίζει συμβιβασμούς, και αφορά οδηγούς που θέλουν την υψηλότερη δυνατή χιλιομετρική απόδοση από τα ελαστικά τους, διατηρώντας τις υψηλές επιδόσεις τους.

Αυτός ο συνδυασμός καθιστά το ελαστικό μας την κατάλληλη επιλογή για το Yaris Cross. Αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι που επιλεχθήκαμε ως εξοπλισμός Πρώτης Τοποθέτησης αυτού του νέου αυτοκίνητου και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη θα βρουν στο EfficientGrip Performance 2 τον τέλειο συνδυασμό για το αυτοκίνητό τους».

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.