Ποιες είναι οι αλλαγές στα ανανεωμένα Volvo S60 & V60


Νέοι κινητήρες και βελτιωμένη αποδοτικότητα μαζί με αναβαθμισμένη τεχνολογία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ των ανανεωμένων Volvo S60 και V60. Όλες οι αλλαγές.

  • 11/3/2022

Τα μεσαία μοντέλα της Volvo, S60 και V60 μετρούν ήδη τέσσερα χρόνια από την παρουσίαση της τελευταίας γενιάς τους το 2018 και η σουηδική εταιρεία αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή για μία διακριτική εμφανισιακά ανανέωση, αλλά ουσιαστική σε επίπεδο τεχνολογίας.

Η Volvo  έκρινε πως η κομψή και αεροδυναμική σιλουέτα των μεσαίων σεντάν και wagon της είναι απόλυτα επιτυχημένη και δεν χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, και ως εκ τούτου αυτές περιορίστηκαν στην εμπρός γρίλια της μάσκας που πλέον έχει μαύρο γυαλιστερό χρώμα και στην νέα σχεδίαση των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων, με τον πίσω να κρύβει πλέον τις απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό διατηρείται η γνώριμη εικόνα με την κορυφαία ποιότητα και οι επεμβάσεις που έχουν γίνει αφορούν την ψηφιακή τεχνολογία και το σύστημα infotainment. Έτσι, το σύστημα πολυμέσων του Volvo S60/V60 αποκτά το νέο λογισμικό της Google  με την ψηφιακή βοηθό “Google Assistant”, ενώ προσφέρει πιο εύκολη πλοήγηση, πιο γρήγορη συνδεσιμότητα και την πλήρη γκάμα των εφαρμογών της Google, μετά και τη σύναψη της σχετικής συμφωνίας των δύο εταιρειών.

Στον τομέα των κινητήρων, συνεχίζει κανονικά ο 2λιτρος τούρμπο κινητήρας βενζίνης με την ύπαρξη ήπια υβριδικού συστήματος 48 Volt στις εκδόσεις B3, Β4 και B5 που αποδίδουν 163, 197 και 250 ίππους αντίστοιχα. Στις δύο πρώτες εκδόσεις των 163 και 197 ίππων η μετάδοση γίνεται πλέον από ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το προηγούμενο 8τάχυτο, που παραμένει όμως στην ισχυρότερη έκδοση των 250 ίππων.

Με τη βοήθεια της μικροϋβριδικής τεχνολογίας και το νέο κιβώτιο, οι εκδόσεις Β3 και Β4 έχουν πλέον χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, με το B3 ενδεικτικά να έχει μέση κατανάλωση από 6,1 l/100 km και εκπομπές CO2 από 137 gr/km.

Στην κορυφή της γκάμας των Volvo S60/V60 παραμένουν οι δύο plug-in hybrid εκδόσεις Recharge T6 και Recharge T8, με την συνδυαστική ισχύ των 350 και 455 ίππων αντίστοιχα, και μέση κατανάλωση από 0,7 l/100 km και εκπομπές CO2 από 16 gr/km.