Ποιο είναι αυτό το SUV της Toyota;


Σύμφωνα με μια διαρροή στο διαδίκτυο πρόκειται για πατενταρισμένα σχέδια που κατέθεσε από πέρυσι η Toyota Motors στο ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνιών.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/12/2020

Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι πολύ πιθανό το μοντέλο που φαίνεται στις φωτογραφίες να είναι το πρώτο ηλεκτρικό ευρείας παραγωγής που θα παρουσιάσει η Toyota μέσα στο επόμενο έτος και που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e-TNGA. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από το γεγονός πως οι Ιάπωνες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι διαστάσεις του SUV θα είναι πολύ κοντά σε αυτές του RAV4.

Ταυτόχρονα μπορούμε να δούμε πως σίγουρα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μιας και μπροστά η μάσκα είναι κλειστή, αφού δεν υπάρχει κάτι πίσω από αυτή για να ψύχεται (όπως στην περίπτωση ενός οχήματος με κινητήρα καύσης). Επίσης, βλέπουμε πως αντί για εξωτερικούς καθρέπτες υπάρχουν κάμερες, ενώ απουσιάζουν οι λαβές για τις πόρτες. Πάντως, το επίσημο σχέδιο που αποκάλυψε η Toyota έχει πολλές ομοιότητες.

Προφανώς, το ηλεκτρικό SUV που θα δούμε στους δρόμους θα έχει συμβατικούς καθρέπτες και λαβές. Αρκετά ιδιαίτερο είναι το πίσω μέρος με το όλο σύνολο να συνδυάζει την αισθητική του C-HR με εκείνη των πιο εξηλεκτρισμένων Toyota, όπως είναι τα Prius και Mirai. Μένει να δούμε κατά πόσο το ηλεκτρικό SUV θα έχει σχέση με τα σκίτσα που βλέπουμε.

Τέλος, να πούμε πως στο ίδιο μοντέλο θα βασίσει και το δικό της η Subaru. Και τα δύο EV θα κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, ενώ η νέα πλατφόρμα θα επιτρέπει την τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού μοτέρ μπροστά ή πίσω, ή ακόμη και δύο για τετρακίνηση. Περισσότερα θα έχουμε να πούμε στις επόμενες μέρες.