Ποιο είναι το νέο Safety Car της Formula E;


Την υπογραφή της MINI θα έχει το νέο Safety Car της Formula E, αντλώντας έμπνευση από την αγωνιστική κληρορονομιά της βρετανικής φίρμας και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο MINI Electric

  • 30/3/2021

Ένα ηλεκτροκίνητο ΜΙΝΙ θα δίνει τον ρυθμό στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E εκτελώντας χρέη Safety Car.

To ΜΙΝΙ Pacesetter βασίζεται στην έκδοση παραγωγής του ηλεκτροκίνητου MINI έχοντας φυσικά υποστεί όλες τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να υποστηρίξει τον νέο του ρόλο.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι ο ένας και μοναδικός ηλεκτροκινητήρας εξακολουθεί να αποδίδει 181 ίππους, το μικρότερο κατά 130 κιλά βάρος είναι από μόνο του αρκετό ώστε να προσδώσει στο λιλιπούτειο safety car ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Πέρα από τον αγωνιστικό εξοπλισμό που φέρει πλέον το MINI Electric, αλλαγές πραγματοποιήθηκαν και στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του. Η σταθερή αεροτομή οροφής και ο επιθετικός διαχύτης αρκετά εκατοστά χαμηλότερα, αποτελούν τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της μεταμόρφωσης ενός υπεράνου κάθε υποψίας αυτοκινήτου πόλης σε μια αγωνιστική κατασκευή.

Το MINI Electric Pacesetter θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Ρώμη στις 10 Απριλίου, 2021 στο δεύτερο event (Race 3) της σεζόν 2021 της Formula E.

Στο τιμόνι θα βρίσκεται ο Bruno Correia, ο επίσημος οδηγός του Αυτοκινήτου Ασφαλείας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula E, καθώς οι οδηγοί της BMW i Andretti Motorsport, Maximilian Guenther (GER) και Jake Dennis (GBR), θα συμμετέχουν με τις δικές τους αγωνιστικές BMW iFE.21

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.