Ποιος πληθωρισμός και ποια κρίση – Η Bentley σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο


Η Bentley έσπασε ρεκόρ με τη Mulliner, καθώς δέχτηκε 500 ειδικές παραγγελίες μέσα στο 2022 όταν το διάστημα 2014-2021 είχε δεχτεί συνολικά 1.000.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BENTLEY
  • 28/12/2022

Η Bentley δεν καταλαβαίνει ούτε από οικονομική κρίση, ούτε από πληθωρισμό, ούτε από εφοδιαστικά ζητήματα.

Κι αυτό, διότι ανακοίνωσε πως το τμήμα Bespoke για την Mullinerετοίμασε 500 μοναδικές δημιουργίες μέσα στο 2022. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ρεκόρ στην ιστορία της φίρμας αφού από το 2014 όταν εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα ειδικών παραγγελιών ως και το 2021, είχαν γίνει συνολικά 1.000 παραγγελίες.

Κάπως έτσι, τα έσοδα του τμήματος αυξήθηκαν κατά 36%, με την πιο πρόσφατη δημιουργία να είναι η Flying Spur S Hybrid Mulliner, που βγήκε πρόσφατα από το εργοστάσιο στο Crewe και φτάνει στον αγοραστή της, εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο, έχει επενδυθεί με ένα ειδικό μπλε ονόματι Spark, με παστέλ φινίρισμα, που έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο της οροφής, το πλαίσιο των παραθύρων και τη γρίλια.

Φέρει σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών, ενώ έχουν γίνει και άλλες, αισθητικού τύπου, μετατροπές, όπως το φωτιζόμενο διακοσμητικό στο καπό όπου πριν από λίγες ημέρες είδαμε video με όλα τα στάδια της κατασκευής του.

Στο εσωτερικό, υπάρχει αρκετό glossy ανθρακόνημα και συνδυάζεται άψογα με το μαύρο δέρμα Beluga, με το τιμόνι να φέρει και μπλε λεπτομέρειες.

Η πιο σημαντική αλλαγή, βέβαια, εντοπίζεται στο plug-in υβριδικό σύστημα που διαθέτει ο κινητήρας, που έχει μέγιστη ισχύ 544 PS και μόνο από την μπαταρία προσφέρει αυτονομία 48 km.