Το γιορτάζουν στο Crewe – Ξεκίνησε η παραγωγή της Bentley Bentayga EWB


Η Bentley αρχίζει τις παραδόσεις των πρώτων μονάδων της Bentayga EWB που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BENTLEY
  • 26/10/2022

Η παραγωγή της Bentley Bentayga EWB ξεκίνησε στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Crewe του Ηνωμένου Βασιλείου, και προχωρά άμεσα και στις πρώτες παραδόσεις του μοντέλου. Κάτω από το καπό του πολυτελούς SUV εδράζεται ένας 4λιτρος, twin-turbo V8 κινητήρας, με απόδοση 549 PS και ροπή στα 770 Nm.

Αυτές οι επιδόσεις επιτρέπουν στην Bentayga να κάνει τα 0-100 km/h σε 4,5 sec, και να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 290 km/h.

Με το διευρυμένο μεταξόνιο (όπως υποδηλώνει η ονομασία Extended Wheelbase) κατά 180 χιλιοστά, έκανε αλλαγές στο κάτω μέρος, στα πλαϊνά panels και την οροφή, που προσφέρουν στο όχημα περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, κι ειδικά στη δεύτερη σειρά καθισμάτων,.

Το SUV διατίθεται σε έκδοση με τέσσερις και πέντε θέσεις, μαζί με μία διάταξη 4 συν 1 θέσεων, με δύο μεγάλα καθίσματα πίσω κι ένα μικρότεροστημέση για έναν επιβάτη που θα ταξιδέψει για λίγο χρόνο.

Όπως συμβαίνει πάντα με τα μοντέλα της Bentley, οι επίδοξοι αγοραστές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία πληθώρα διαφορετικών εναλλακτικών για κάθε παράμετρο του αυτοκινήτου, με 24 δισεκατομμύρια διαφορετικούς συνδυασμούς να είναι στη διάθεσή τους.

Και όχι τυχαία, αφού το 40% των πωλήσεων της Bentayga αφορούν την έκδοση EWB.

«Η νέα Bentayga Extended Wheelbase είναι το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Bentagya που, από τότε που το αυθεντικό πολυτελές SUV κυκλοφόρησε στην αγορά το 2015, έχει μεταμορφώσει τον κλάδο και οδήγησε σε ρεκόρ πωλήσεων,» δήλωσε ο Peter Bosch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τον τομέα της κατασκευής στη Bentley Motors.

«Στην Bentley, συνεργαστήκαμε με τους πελάτες μας για να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο το εύρος των ικανοτήτων του κορυφαίου SUV της κατηγορίας, οδηγώντας σε μια εμπειρία πίσω καμπίνας συγκρίσιμη με τη θρυλική Mulsanne.»