Ποιοτικότερα τα κινεζικά Tesla σύμφωνα με έρευνες


Λιγότερα προβλήματα δείχνουν να αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των Model 3 που έχουν παραχθεί στην Κίνα σε σχέση με αυτούς που υπερηφανεύονται για την αμερικανική καταγωγή του αγαπημένου τους Tesla.

  • 5/8/2020

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ των χαμηλών ποιοτικών στάνταρς της Tesla έρχεται να προστεθεί μετά και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων έρευνα, τα οποία αναδεικνύουν ότι τα Model 3 που παράγονται στην Κίνα εμφανίζουν λιγότερα προβλήματα από εκείνα που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την J.D. Power τα «Made in USA» μοντέλα της Tesla εμφανίζουν κατά μέσο όρο 250 βλάβες ανά 100 αυτοκίνητα, κατατάσσοντας την αμερικανική φίρμα στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την αμέσως προηγούμενη που είναι η Land Rover με 225 βλάβες ανά 100 αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η Tesla διασύρεται εντός των τειχών, στην Κίνα οι επιδόσεις της είναι πολύ διαφορετικές ενδεχομένως γιατί τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο εργοστάσια της Σαγκάης είναι ποιοτικότερα και πολύ πιο αξιόπιστα.

Ανάλογη έρευνα αξιοπιστίας που διενεργήθηκε στην Κίνα φέρνει το Tesla Model 3 στην πρώτη θέση με μόλις 0,7 αναφορές προβλημάτων ανά 10.000 οχήματα, όταν ο μέσος όρος είναι των μοντέλων που προσφέρονται στην κινεζική αγορά είναι 37,2 αναφορές.

Μια λογική εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι το εργοστάσιο της Σανγκάης είναι σαφώς πιο σύγχρονο από εκείνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ότι οι Αμερικανοί έμαθαν από τα λάθη τους, προχωρώντας στις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι παιδικές ασθένειες.

Να θυμίσουμε μόνο ότι η Tesla προχωρά στην κατασκευή δύο ακόμα παραγωγικώνμονάδων με την πρώτη να βρίσκεται στο Βερολίνο και τη δεύτερη στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν οι πωλήσεις Tesla στην Ελλάδα. Τιμές και πληροφορίες