Πωλείται η Mercedes-Benz 600 του Elvis Presley (Video)


Μία από τις δύο Mercedes-Benz που είχε στην κατοχή του ο Elvis Presley για οκτώ χρόνια πωλείται σε δημοπρασία, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 185.000 δολάρια, περίπου 152.500 ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/12/2020

Ο Elvis Presley είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες. Αγόραζε πολλά, τα χρησιμοποιούσε για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια τα χάριζε σε φίλους, γνωστούς, ακόμη και σε θαυμαστές του.

Σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα, υπολογίζεται ότι είχε αποκτήσει περισσότερα από 200. Ένα από αυτά ήταν και η συγκεκριμένη Mercedes-Benz 600 του 1969 η οποία αγοράστηκε από την αντιπροσωπεία της εταιρείας στο Hollywood στις 14 Δεκεμβρίου 1970, όπως αποδεικνύεται από το σχετικό έγγραφο, και παραδόθηκε στον «Βασιλιά του Rock and Roll» την επόμενη ημέρα (15 Δεκεμβρίου).

Ο Elvis, τη χρησιμοποίησε για οκτώ χρόνια για τις μετακινήσεις του στο Memphis και λίγο πριν τον θάνατό του τη χάρισε στον επιστήθιο φίλο του Jimmy Velvet, επίσης τραγουδιστή. Μετά τον θάνατο του Presley, αυτός τη χάρισε στο μουσείο «Elvis Museum».

Το αυτοκίνητο διαθέτει το αυθεντικό, αρχικό γκρι χρώμα στο αμάξωμα, ενώ στις εμπρός πόρτες έχει το λογότυπο «TCB» με ένα κεραυνό. Αυτό αντιπροσωπεύει την ονομασία του συγκροτήματος Taking Care of Business που έφτιαξε ο Elvis το 1969, όταν ξεκίνησε πάλι τις συναυλίες έπειτα από ένα διάστημα αποχής από τις περιοδείες του. Επίσης, ήταν και ένα έμβλημα που φορούσε στον λαιμό του, όπως και ένα διακοσμητικό στοιχείο στα ρούχα του αλλά και στο σπίτι του, στην Graceland.

Στο εσωτερικό της, η Mercedes-Benz 600 έχει διαχωριστικό τζάμι μεταξύ των εμπρός και των πίσω καθισμάτων και ψυχόμενο χώρο στο εμπρός υποβραχιόνιο. Υπάρχει σύστημα κλιματισμού με δυνατότητα διαφορετικής ρύθμισης της θερμοκρασίας εμπρός-πίσω, καθώς και κουρτίνες στο πίσω μέρος για τη διακριτικότητα των εκεί επιβατών.

To αυτοκίνητο έχει κάνει σέρβις στην υδροπνευματική ανάρτησή του, στην εξάτμιση και στο σύστημα πέδησης. Θυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο διέθετε πολύπλοκο υδραυλικό κύκλωμα για τη λειτουργία των καθισμάτων, της οροφής, των παραθύρων και το κλείσιμο των πλαϊνών θυρών και ήταν πανάκριβο στην κατασκευή του και στο σέρβις του.

Η Mercedes-Benz 600 του Elvis έχει 60.586 μίλια στο οδόμετρο (περίπου 97.500 km) και συνοδεύεται και από ενθύμια του «Βασιλιά» από το μουσείο του. Για παράδειγμα, αντικείμενα που ανήκαν στον ίδιο, μία προτομή του και αποκόμματα εφημερίδων εποχής που αναφέρονται σε αυτόν. Ο κινητήρας, είναι ο εξάλιτρος V6 χωρητικότητας 6,3 λίτρων και αποδίδει 250 PS.