Πωλείται η Mercedes-Benz C63 AMG του Michael Schumacher


Έχοντας γράψει σχεδόν 150.000 km στο οδόμετρό του, το γερμανικό station wagon που φιλοξένησε στο εσωτερικό του τον Γερμανό πρωταθλητή, βγαίνει στο σφυρί. 

  • 25/1/2022

Όταν το 2010 ο Michael Schumacher ανακοίνωσε την επιστροφή του στην Formula 1 με τη νεοσύστατη ομάδα της Mercedes, οι άνθρωποι της εταιρείας παραχώρησαν ένα αυτοκίνητο της γερμανικής φίρμας για να χρησιμοποιεί στις καθημερινές τους μετακινήσεις ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Ως οικογενειάρχης, θεωρήθηκε πως η καταλληλότερη επιλογή θα ήταν μία station wagon Mercedes-Benz C63 AMG σε μαύρο χρώμα.

Ο «Σούμι» προκειμένου να την φέρει στα γούστα του έβγαλε απ’ την τσέπη του ένα ποσό κοντά στις 20.000€ και προχώρησε σε μια σειρά τροποποιήσεων παρόλο που το αυτοκίνητο το είχε δανειστεί και δεν ήταν στην ιδιοκτησία του. Άλλωστε, τι ψυχή έχουν 20 χιλιάρικα όταν είσαι ένας από τους κορυφαίους πιλότους της ιστορίας;

Μόλις ο Schumacher ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Formula 1 το όχημα πουλήθηκε σε έναν Ελβετό και αμέσως μετά αγοράστηκε από έναν Γερμανό που εργαζόταν ως μηχανικός στη Mercedes. Το 2018 πουλήθηκε στον σημερινό κάτοχο, ο οποίος αναφέρει πως το αυτοκίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με τον ίδιο να το μετακινεί αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο οδόμετρο της C63 AMG του 2010 έχουν καταγραφεί 151.000 km και ο νέος ιδιοκτήτης θα την παραλάβει με νέο σετ ελαστικών καθώς και έναν γενικό έλεγχο που θα γίνει από εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Η δημοπρασία θα γίνει μέσω του Les Grandes Marques du Monde στο Παρίσι και η τιμή πώλησης εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 50.000-100.000 ευρώ.