Πωλείται σε δημοπρασία μια σπάνια Porsche 918 Spyder με 70 km - Το ποσό που μπορεί να πιάσει


Η τρομακτική της δύναμη προέρχεται από έναν ατμοσφαιρικό V8 των 4,6 L και δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 887 PS και 1.280 Nm ροπής. 

  • ΦΩΤΟ: RM SOTHEBY'S
  • 3/4/2024

Η «αγία Τριάδα» των hypercars αποτελείται από τη Ferrari La Ferrari, τη McLaren P1 και την «ακραία» Porsche 918 Spyder. Μία από τις μόλις τέσσερις μονάδες της τελευταίας που κατασκευάστηκαν για την αγορά του Χονγκ Κονγκ κατευθύνεται προς τις αίθουσες των δημοπρασιών, όπου αναμένεται να «πιάσει» έως και 2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα παράδειγμα του 2015 που δεν έχει καταχωρηθεί ποτέ, ενώ δεν έχει αλλάξει ποτέ χέρια. Ο μοναδικός του ιδιοκτήτης κράτησε το όχημα αποθηκευμένο σε χώρο με ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες, ώστε να εξασφαλίσει ότι η 918 Spyder θα διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Σύμφωνα με την αγγελία στο RM Sotheby's, το πανίσχυρο hypercar έχει διανύσει 70 km, όμως δεν αναφέρεται πώς ακριβώς συνέβη αυτό, αφού αναφέρεται ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ στον δρόμο (τουλάχιστον με νόμιμο τρόπο).

Είναι βαμμένη στην απόχρωση Rhodium Silver Metallic και φέρει αρκετές λεπτομέρειες σε χρωματισμό Acid Green, ενώ είναι εξοπλισμένη με το πακέτο Weissach, το οποίο της προσφέρει ειδικούς τροχούς, αγωνιστικές ζώνες 6 σημείων κι αρκετά μέρη κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Στην καμπίνα, τα καθίσματα κι οι περισσότερες επιφάνειες έχουν ντυθεί με δέρμα σε μαύρο χρώμα, ενώ κι εκεί υπάρχουν λεπτομέρειες Acid Green.

Η αγγελία αναγράφει επίσης ότι η Porsche 918 Spyder πέρασε από σέρβις τον περασμένο Ιανουάριο, όποτε κι αντικαταστάθηκε η μπαταρία του οχήματος από το Porsche Centre Hong Kong.

Θυμίζουμε ότι κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 χωρητικότητας 4,6 L, που συνοδεύεται από δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστικά αποδίδουν 887 PS και 1.280 Nm ροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπερσπάνια Porsche 918 Spyder έγινε σμπαράλια στη Νέα Υόρκη (video)

Δείτε μία Porsche 918 Spyder με τον θρυλικό χρωματισμό του VW Polo Harlequin (video)

Μάχη γεμάτη Porsche με μία 918 Spyder και μία «πειραγμένη» 911 Turbo S (video)