Έτσι θα μοιάζει ο διάδοχος της Ferrari LaFerrari (photos)


Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές του διαδικτύου βγάζουν το καμουφλάζ από το διάδοχο της LaFerrari και μας παρουσιάζουν πρόωρα το νέο hypercar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 3/12/2023

Έχουν περάσει 10 χρόνια από το τελευταίο hypercar που παρουσίασε η Ferrari και πλέον έχει έρθει η ώρα για να γνωρίσουμε το επόμενο, απόλυτο, «υπερόπλο» της ιταλικής φίρμας.

Πριν από λίγες μέρες, ένα πρωτότυπο του διαδόχου της LaFerrari εμφανίστηκε σε δημόσιους δρόμους αλλά και μέσα στην πίστα του Fiorano, εμφανώς καμουφλαρισμένο και έχοντας αρκετά τμήματα στο αμάξωμά του που δε θα φτάσουν στη γραμμή παραγωγής. Μεταξύ άλλων, ευδιάκριτα ήταν τα πίσω φώτα της SF90 που ήταν τοποθετημένα σε αυτό, όπως και πολλά πάνελ και στοιχεία που είχαν ως στόχο να «παραμορφώσουν» τη σιλουέτα του.

Μάλιστα, πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «άσχημη» τη σχεδίαση του hypercar, που προς το παρόν δεν έχει ακόμα «επίσημο» όνομα και εσωτερικά είναι γνωστό με την κωδική ονομασία F250.

Ωστόσο, φρόντισαν να μας το «αποκαλύψουν» οι σχεδιαστές του kolesa.ru, οι οποίοι συνηθίζουν να εμπνέονται από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες διάφορων πρωτοτύπων και να μας παρουσιάζουν τη δική τους οπτική για το μοντέλο τελικής παραγωγής.

Παρά το έντονο camo, «ερμήνευσαν» τις συνολικές αναλογίες του αμαξώματος και παρουσιάζουν την εκδοχή τους που διαθέτει μεγάλο πλάτος, σχετικά μακρύ πίσω πρόβολο και στρογγυλεμένη καμπίνα. Σχεδίασαν τις πόρτες για να ανοίγουν προς τα πάνω, μαζί με τμήμα της οροφής.

Για τα εμπρός φώτα «υιοθέτησαν» τη σχεδίαση αυτών που έφεραν τα πρωτότυπα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ για τα πίσω, από τη στιγμή που όπως προείπαμε το αυτοκίνητο δοκιμών «φορούσε» αυτά της SF90, έδωσαν τη δική τους σχεδιαστική ερμηνεία. Σαφώς στο πίσω μέρος δεσπόζει η τεράστια πτέρυγα, με το ιδιαίτερο σχήμα.

Η υβριδική LaFerrari διαθέτει V12 κινητήρα 6,3 L και έχει συνολική ισχύ 963 PS, ωστόσο ακολουθώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, δεν αποκλείεται ο διάδοχός της να έχει V6 υβριδικό κινητήριο σύνολο που θα υιοθετεί τεχνολογία από τη συμμετοχή της Ferrari τόσο στη Formula 1 όσο και στο Le Mans. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες και θεωρείται δεδομένο ότι όχι μόνο θα αποδίδει περισσότερη ισχύ από την LaFerrari, αλλά ακόμα και από την SF90 XX Stradale των 1.030 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα μοιάζει η νέα BMW 5 Touring M Performance (photos)

Πρώτη εμφάνιση για το νέο hypercar της Ferrari με... ανεπανάληπτη αεροτομή! (video)

Ο διάδοχος της Ferrari LaFerrari κάνει βόλτες έξω από το Maranello και συγκλονίζει (video)