Πωλείται το Skyline R34 GT-R του Paul Walker από το 'Fast & Furious' (photos)


Το εξ ορισμού θρυλικό Nissan Skyline R34 GT-R αποκτά κι άλλη αξία όταν έχει περάσει από τα χέρια του Paul Walker στα γυρίσματα του 'Fast & Furious'.

  • ΦΩΤΟ: BONHAMS
  • 1/4/2023

Οι ταινίες της σειράς 'Fast' έχουν φτάσει πια διψήφιο αριθμό, με τη δέκατη να βγαίνει φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες, όμως ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα του franchise ήρθε το 2009.

Το Nissan Skyline R34 GT-R του 2000 έκανε αισθητή την παρουσία του στην τέταρτη ταινία της σειράς, τo 'Fast & Furious', και το οδηγούσε ο Brian O'Connor, ο χαρακτήρας που ενσάρκωσε ο ηθοποιός και λάτρης των αυτοκινήτων, Paul Walker.

Τώρα, το εν λόγω αυτοκίνητο τίθεται σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams το διάστημα 28 Απριλίου ως 5 Μαΐου.

Με αυτό το αυτοκίνητο, ο χαρακτήρας του Walker έκανε όλες τις «ηρωικές» πράξεις του, ενώ στο τέλος ανατινάχτηκε κιόλας.

Ωστόσο, εκείνο που έδειξε η κάμερα να διαλύεται ήταν ένα διαφορετικό αντίτυπο, κατασκευασμένο για αυτή τη χρήση, οπότε το αυθεντικό όχημα που οδηγήθηκε σε όλη τη διάρκεια της ταινίας παραμένει άφθαρτο, και πωλείται για άγνωστη ως τώρα αρχική τιμή.

Σύμφωνα με τη Bonhams, το αυτοκίνητο εισήχθη στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία χάρη στην Kaizo Industries, που το εξόπλισε με τον αυθεντικό εν σειρά 6κύλινδρο κινητήρα RB26, ενώ προχώρησε και σε βελτιώσεις στο σασί.

Έπειτα, τοποθέτησε νέο σύστημα ψύξης, ελατήρια της Nismo, κλωβό ασφαλείας, ζάντες της Volk Racing, νέα φρένα, ειδικά διαμορφωμένο HUD, νέο καπό, νέα εξάτμιση, και πολλά ακόμη.

Το μοντέλο πέρασε από τις ΗΠΑ στη Γερμανία το 2012, όπου και παρέμεινε έκτοτε, ενώ δεν έχει οδηγηθεί ποτέ σε ευρωπαϊκούς δρόμους, παρά μόνο χρησιμοποιήθηκε ως έκθεμα στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Μονάχου.