Fast X: Δείτε το πρώτο τρέιλερ – Αυτή είναι η αρχή του τέλους (video)


Η αρχή του τέλους του franchise Fast & Furious έρχεται στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Μάιο, με το πρώτο τρέιλερ της ταινίας να έχει ήδη κυκλοφορήσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: THE FAST SAGA - YouTube
  • 11/2/2023

Το franchise του Fast & Furious έρχεται προς το τέλος του, μετά από 10 ταινίες και 20 χρόνια επιτυχιών στη μεγάλη οθόνη. Χαρακτηριστικό των ταινιών, τα διάφορα stunts και κόλπα που κάνουν τα ποικίλλα Dodge Charger που έχουν εμφανιστεί στις ταινίες ανά τα χρόνια. Σούζες, ντόνατ, επικίνδυνα και εντυπωσιακά κρεμάσματα, αλλά και φυσικά, πολλούς αγώνες δρόμου. Αυτή τη φορά, μπορούμε να προσθέσουμε στη λίστα και την καταστροφή ενός ελικοπτέρου.

Το πρώτο τρέιλερ του ενδέκατου 'επεισοδίου' του franchise είναι εδώ, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη τον ερχόμενο Μάιο.

Το 4λεπτο video-teaser του Fast X, όπως θα ονομάζεται η ταινία, είναι αρκετά αποκαλυπτικό. Φυσικά, δε θα έλειπαν τα Charger, αλλά και αναρίθμητες αναφορές στον όρο 'οικογένεια', όπως είναι λογικό. Εξάλλου, οι παλιές συνήθειες δύσκολα πεθαίνουν, κι αυτή είναι μια από τις τελευταίες φορές που θα δούμε τον Vin Diesel στον ρόλο του Dom Toretto.

Στο τρέιλερ εμφανίζεται ο Jason Momoa, γνωστός σε πολλούς για τον ρόλο του ως Aquaman, στην ωμόνυμη ταινία, ο οποίος θα υποδυθεί τον Dante, ο οποίος θα απασχολήσει τη γνωστή «οικογένεια» αρκετά, αφού θα είναι ο 'κακός' της υπόθεσης. Πρόκειται για μία βεντέτα, ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», μία πράξη εκδίκησης που είναι αρκετά προσωπική κι έχει τις ρίζες της στο 5ο Fast & Furious, όταν ο πατέρας του Dante, Hernan Reyes, πέθανε στα χέρια του Dom κατά τη διάρκεια μιας ληστείας.

Και η Brie Larson (Captain Marvel) κάνει την εμφάνισή της στο 4λεπτο video, ως μία -όχι και τόσο έμπιστη- εκπρόσωπος της μυστικής κυβερνητικής οργάνωσης που συνεργάζεται με την ομάδα του Toretto. Εκτός αυτού, κι ο αδικοχαμένος Paul Walker μοιάζει να επιστρέφει για μερικές σκηνές στην ταινία, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για flashbacks από την 5η ταινία.

Εκτός αυτού, το δημιούργημα της Original Film μας προσφέρει διαφόρων ειδών εκρήξεις, καταδιώξεις, αλλά και αναφορές σε προηγούμενες ταινίες του franchise. Για παράδειγμα, μία νυχτερινή κόντρα στη μορφή πάρτι, θυμίζει αρκετά τις πρώτες δύο ταινίες, ενώ και ο Han (Sung Kang) επιστρέφει με ένα ακόμα πορτοκαλί αυτοκίνητο, αυτή τη φορά με μία κλασική Alfa Romeo.

Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα, όμως σύμφωνα με το IMDb, το Fast X θα κάνει το ντεμπούτο του στις 19 Μαΐου 2023. Η περιγραφή του trailer στο YouTube αναφέρει ότι το Fast X πραγματεύεται τα «τελευταία κεφάλαια» του saga, εντείνοντας το ενδεχόμενο για την κυκλοφορία ακόμα μιας ταινίας, όπως άλλωστε έχει υπαινιχθεί από πολλούς ειδικούς του χώρου.

Δείτε το συναρπαστικό trailer: