Πωλείται το Toyota GR Yaris του Christian von Koenigsegg


Θέλετε ένα Toyota GR Yaris αλλά δεν αντέχετε να περιμένετε μέχρι να το παραλάβετε; Μπορείτε να αποκτήσετε ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο το οποίο είχε έναν διάσημο ιδιοκτήτη. Ήταν το προσωπικό όχημα του κ. Christian von Koenigsegg!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/6/2022

Ο κ. Christian von Koenigsegg, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Koenigsegg Automotive AB, αγόρασε ένα Toyota GR Yaris για τις καθημερινές μετακινήσεις του, ίσως και για να διαπιστώσει ο ίδιος τη φήμη που προηγήθηκε της παρουσίασης του μοντέλου και τα συνήθως διθυραμβικά σχόλια του αυτοκινητικού Τύπου γι’ αυτό.

Ωστόσο, ο Σουηδός αποφάσισε να το πουλήσει για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί. Την πώληση έχουν αναλάβει οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας πλειστηριασμών «Collecting Cars» και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η τιμή του έχει φτάσει τα 35.250 ευρώ. 

Όπως αναφέρεται, το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε στη Σουηδία τον Δεκέμβριο του 2020 και έχει διανύσει 10.730 km. Το αμάξωμά του είναι βαμμένο στο μαύρο χρώμα το οποίο στην Toyota ονομάζουν «Precious Black» και διαθέτει το έξτρα πακέτο εξοπλισμού «Circuit Pack». Αυτό περιλαμβάνει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen εμπρός και πίσω, ειδικής σχεδίασης τροχούς ελαφρού κράματος 18 ιντσών και κόκκινου χρώματος καλύμματα στις δαγκάνες του συστήματος πέδησης εμπρός και πίσω.

Θυμίζουμε ότι το GR Yaris έχει τον τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων που έχουν εξελίξει οι άνθρωποι της Toyota για το μοντέλο. Αποδίδει 261 PS και μέγιστη ροπή 360 Nm και επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0-100 km/h σε 5,2 sec, με την τελική ταχύτητά του να φτάνει τα 230 km/h.

Δεν ξέρουμε εάν ο κ. von Koenigsegg μπήκε στον πειρασμό να «πειράξει» τον κινητήρα του αυτοκινήτου του και να εφαρμόσει κάποιες από τις τεχνικές που υιοθετεί σε αυτούς των hypercar μοντέλων που φέρουν το επίθετό του. Πάντως, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα πλειστηριασμών, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Τέλος, σε αυτή διευκρινίζεται ότι το όχημα είναι σε  πολύ καλή κατάσταση και ότι έχει κάποια σημάδια στο εμπρός μέρος του που προκλήθηκαν από πετραδάκια και είναι εμφανή λόγω του μαύρου χρώματος στο αμάξωμα. Ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε και πώς υλοποιήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του GR Yaris μέσω του παρακάτω βίντεο.