Polestar Precept: Ένα πρωτότυπο στην παραγωγή! (Video)


Ένα πρωτότυπο της Polestar που εντυπωσίασε τους πάντες πριν λίγους μήνες παίρνει το πράσινο φως για να βγει στους δρόμους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/9/2020

Oι εποχές που ένα πρωτότυπο των Εκθέσεων και των Show Rooms έκανε χρόνια για να βγει στην παραγωγή (και μάλιστα εντελώς αλλαγμένο) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, και τις προϋποθέσεις να βλέπουμε αυτοκίνητα όπως το συγκεκριμένο Polestar να έχουν έναν πολύ σύντομο χρόνο εξέλιξης και να βγαίνουν στην παραγωγή με τις λιγότερες δυνατές αλλαγές.

Το Precept της Polestar είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Παρουσιάστηκε στις αρχές της χρονιάς, και πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό GT με έμφαση στην χρήση ανανεώσιμων υλικών στην κατασκευή του. Η σχεδίασή του είναι ιδιαίτερα φουτουριστική χωρίς όμως να χάνει επαφή με την πραγματικότητα, ενώ και το μεταξόνιο των 3,1 μέτρων δίνει το στίγμα ενός ευρύχωρου αυτοκινήτου στο σαλόνι του. Εκεί χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά για την κατασκευή όλου του διάκοσμου, των καθισμάτων κ.λπ., ενώ παράλληλα διαθέτει ότι πιο εξελιγμένο έχει η Σουηδική εταιρία σε θέμα εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

Όλα αυτά μοιάζουν ωραία για πρωτότυπο μιας έκθεσης (που τελικά δεν έγινε, στην Γενεύη), όμως η Polestar αποφάσισε ότι το Precept θα μπει τελικά στην παραγωγή. Και μάλιστα με τις μικρότερες δυνατές αλλαγές. Αυτή την στιγμή η εξέλιξη του τελικού οχήματος γίνεται στην Βρετανία και πάνω από 130 άνθρωποι της εταιρίας εργάζονται στο project.

H απόφαση πάρθηκε μετά την συνειδητοποίηση από τους ανθρώπους της εταιρίας ότι το αυτοκίνητο άρεσε πολύ στο κοινό, και σίγουρα υπάρχει αγορά για ένα τέτοιο πολύ εντυπωσιακό μοντέλο. Ο CEO της εταιρίας Thomas Ingenlath δήλωσε ότι αφού άρεσε σε όλους, εμείς τελικά αποφασίσαμε να το κατασκευάσουμε.

Η παραγωγή του θα γίνεται στην Κίνα όπου είναι και η έδρα της Polestar, σε εντελώς καινούργιες εγκαταστάσεις οι οποίες είναι στην φάση του σχεδιασμού. Το εργοστάσιο θα είναι μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και ένα από τα πιο έξυπνα και συνδεδεμένα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.