Πωλητήριο στην εκθαμβωτική Aston Martin V12 Zagato Coupe


Οι συλλέκτες αυτοκινήτων έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν αυτή την Aston Martin V12 Zagato Coupe η οποία είναι η μόνη με αλουμινένιο αμάξωμα. 

  • ΠΗΓΗ: TONY MARKOVICH, WWW.AUTOBLOG.COM.
  • 12/6/2020

H εταιρεία «Bell Sport & Classic» πουλά αυτή τη V12 Zagato Coupé η οποία είναι πραγματικά μοναδική. Πρόκειται για ένα από τα δύο πρωτότυπα που κατασκεύασε η Aston Martin για να εξελίξει το μοντέλο που παρουσίασε το 2011 στην εκδήλωση «Concorso d’Eleganza Villa d’Este» για να τιμήσει τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δημιουργία της B4 GT Zagato.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το δεύτερο πρωτότυπο που κατασκευάστηκε, όπως αναγράφεται και στο αντίστοιχο ταμπελάκι που υπάρχει σε αυτό. Ωστόσο, είναι το μόνο που αποτελείται από αλουμίνιο στο σύνολό του, καθώς το αμάξωμα και το πλαίσιο του πρώτου ήταν κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο. Συνεπώς, το στοιχείο αυτό κάνει την εν λόγω V12 Zagato Coupé μοναδική και της προσδίδει μεγαλύτερη αξία.

Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν μηχανικά μέρη από την Aston Martin V12 Vantage της εποχής και ο κινητήρας της αποδίδει 510 ίππους. Το αυτοκίνητο επιδείχθηκε κυρίως ως έκθεμα και διαθέτει τα στοιχεία-ταυτότητα που χαρακτηρίζουν ένα όχημα με την υπογραφή της Zagato. Δηλαδή, το αμάξωμά του έχει τις χαρακτηριστικές καμπύλες, το μεγάλο άνοιγμα στη μάσκα, τους μικρούς προβόλους και τα στρογγυλά φώτα πίσω.

Η συγκεκριμένη V12 Zagato Coupé είναι δεξιοτίμονη και έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το 2016 ένας πολύ καλός πελάτης της Aston Martin ζήτησε να την αποκτήσει. Έτσι, σύμφωνα με την επιθυμία του, το αρχικά γκρι χρώματος αμάξωμά της βάφτηκε στο πράσινο «British Racing Green», ενώ το εσωτερικό επενδύθηκε όπως αυτός ήθελε. Για την ιστορία, η Aston Martin κατασκεύασε περισσότερες από 60 V12 Zagato Coupé, ως μοντέλο παραγωγής (κατ’ άλλους 61, κατ’ άλλους 64).