Πωλητήριο στο σπανιότερο Ford Sierra RS Cosworth


Την ευκαιρία να αποκτήσετε το ένα και μοναδικό Ford Sierra RS Cosworth που κατασκευάστηκε πριν το εμβληματικό τετράτροχο περάσει στην παραγωγή προσφέρει βρετανική πλατφόρμα δημοπρασιών.

  • 15/7/2020

Το Ford Sierra RS Cosworth αποτελεί ούτως ή άλλως ένα αυτοκίνητο που έχει σημαδέψει τα νιάτα μας, πρωταγωνιστώντας όχι μόνον στους τοίχους των εφηβικών δωματίων αλλά και στα ιερά χώματα του πάλαι ποτέ κραταιού Ράλλυ Ακρόπολις.

Έτσι, λοιπόν, η ευκαιρία να αποκτήσει κανείς το ένα και μοναδικό αντίτυπο που κατασκευάστηκε πριν περάσει στη γραμμή παραγωγής δεν θα μπορούσε να διαφύγει τις προσοχής μας.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη μοναδική έκδοση προπαραγωγής της πρώτης γενιάς του αυτοκινήτου, η οποία και συμμετείχε στις δοκιμές εξέλιξης της Ford.

Αν και το συγκεκριμένο Ford Sierra RS Cosworth έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και χάρη στη μάλλον επιτυχημένη προσπάθεια των προηγούμενων ιδιοκτητών του να το ανακατασκευάσουν, προφυλάσσοντας την αυθεντικότητά του.

Με 110.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του, το Ford Sierra RS Cosworth εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Cosworth για την κίνησή του.

O τελευταίος αποδίδει 204 ίππους και συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων της Borg-Warner, το οποίο εξελίχθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Το σύστημα μετάδοσης συμπληρώνεται από ένα Viscous διαφορικό το οποίο και αναλαμβάνει τη διαχείριση της ροπής.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη διαδικασία της δημοπρασίας, αυτή θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να θέλουν την αξία του αυτοκινήτου να αγγίζει τα 60.000 ευρώ.

Για να είμαστε ακριβείς αυτό είναι το ποσό που ευελπιστεί ότι θα αποκομίσει από την πώληση του αυτοκινήτου ο σημερινός ιδιοκτήτης του, ο οποίος έχει πάρει τη δύσκολη απόφαση να το αποχωριστεί.