Πολλά και διάφορα ακούγονται για την Corvette


Το ντεμπούτο της νέας Corvette δεν έχει πυροδοτήσει μονάχα φήμες γύρω από το μοντέλο αλλά και από ολόκληρο το σήμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/7/2019

Η αποδοχή της νέας Corvette είναι τόσο ενθαρρυντική για τους Αμερικάνους της Chevrolet που κάνουν σκέψεις για το επόμενο βήμα. Μέχρι τώρα η Corvette αποτελούσε ανεξάρτητο σήμα, αλλά δίχως νόημα λόγω της μονοδιάστατης γκάμας και παρά τις διάφορες εκδόσεις.

Αυτόματα η εμφάνιση της C8 επαναφέρει τις φήμες για την μελλοντική διεύρυνση της Corvette με την προσθήκη ενός sedan και ενός SUV ή crossover. Στην General Motors το σκέπτονται πολύ σοβαρά αφού ειδικά ένα γρήγορο SUV θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι στην Ευρώπη. Και οι κινητήρες υπάρχουν έτοιμοι από την Cadillac, όπως ο twin-turbo των 4,2 lt με τα 550 PS.

Και ενώ έπονται οι convertible, R.8 και λοιπές εκδοχές της C8 Stingray, o επικεφαλής μηχανικός για την Corvette, o Tadge Juechter, ξεκαθάρισε πως πέρα από το αυτόματο 8άρι διπλόδισκο κιβώτιο δεν θα υπάρξει έκδοση με χειροκίνητο μηχανικό. Ο λόγος είναι πολύ απλά πως μια Corvette με manual κιβώτιο δεν θα είχε εμπορικό ενδιαφέρον. Πάντως, όταν η Porsche ανακοίνωσε πως μια ανάλογη έκδοση για την GT3 (με το μοναδικό μηχανικό 7άρ στον κόσμο) είχε μεγάλη παραγγελιοληψία.