Πωλούνται 4 μοναδικές και πανέμορφες αγωνιστικές Lancia


H ιστορία της Lancia στους αγώνες ράλι είναι μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική, οπότε κάθε δημοπρασία ενός αυτοκινήτου της είναι από μόνο του ένα γεγονός. Πολύ δε περισσότερο όταν πωλούνται 4 μαζί!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: RM Sotheby's
  • 3/3/2019

Μπορεί στις μέρες μας η Lancia να έχει απαξιωθεί πλήρως, όμως για τους λίγο μεγαλύτερους η ιταλική μάρκα ήταν συνώνυμο της αγωνιστικής δραστηριότητας, και κυρίως των ράλι. Σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby's στο Essen της Γερμανίας που θα γίνει τον Απρίλιο, θα πωληθούν τέσσερα από τα πιο χαρακτηριστικά αυτοκίνητα της εταιρίας,, αλλά και των αγώνων ράλι συνολικά.

Η πρώτη είναι μία Delta S4 του 1985. Το θηρίου του γκρουπ B που δεν ευτύχησε να δείξει τις δυνατότητές του λόγω κατάργησης της κατηγορίας είναι ένα κετρομήχανο hatchback με κινητήρα 4κύλινδρο στα 1.8 λίτρα και ιπποδύναμη που παίζει κοντά στα 500 άλογα. Η Lancia είχε κατασκευάσει μόλις 200 κομμάτια για να πάρει την ομολογκασιόν, και πλέον είναι ιδιαίτερα σπάνια. Η συγκεκριμένη που βγαίνει προς πώληση έχει μόλις 2.196 χιλιόμετρα στο οδόμετρο και εκτιμάται ότι η τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ 450.000 και 550.000 ευρώ.

Η δεύτερη είναι μία Stratos του 1975, βαμμένη σε ένα πολύ όμορφο μπλε. Κατασκευάστηκαν 492 μοντέλα και η συγκεκριμένη παραμένει σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, κάτι που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική στους συλλέκτες. Και εδώ η τιμή θα κυμανθεί στην περιοχή του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η τρίτη Lancia που θα βγει στην συγκεκριμένη δημοπρασία είναι μία 037 του 1982, η οποία βρισκόταν μέχρι το 2005 στον πρώτο ιδιοκτήτη της. Έχει μόλις 3.500 χλμ. στο οδόμετρο και δείχνει πρακτικά σαν καινούργια. Ο οίκος RM Sotheby's υποστηρίζει ότι ίσως να είναι η πιο καλά συντηρημένη 037 που βρίσκεται εν ζωή. Η τιμή της αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 400.000 ευρώ.

Η τέταρτη Lancia που θα πουληθεί είναι μία Fulvia Rallye 1.6 HF του 1970, βαμμένη και αυτή σε ένα πανέμορφο κόκκινο χρώμα. Είχε μέχρι σήμερα μόλις 4 ιδιοκτήτες και δεν έχει ανακατασκευαστεί ποτέ. Κατασκευάστηκαν 1.258 από αυτές ενώ η συγκεκριμένη είναι έτοιμη να τρέξει σε ιστορικά ράλι. Η τιμής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 60 και 70.000 ευρώ.