Πολυτελή SUV μετρούν τις δυνάμεις τους στο χώμα. Απογοήτευσε η Porsche Macan (Video)


Μια εκτός δρόμου διαδρομή αποδεικνύεται ο απόλυτος κριτής για έξι πολυτελέστατα SUV, τα οποία κλήθηκαν να υπερασπιστούν την παρουσία τους μακριά από την ασφάλεια της ασφάλτου.

  • 13/10/2020

Θα λασπώνατε ποτέ μια Porsche Macan; Θα δοκιμάζατε τα όρια ενός Range Rover σε μια απότομη πλαγιά; Θα επιλέγατε ανάμεσα σε μια BMW, μια Jaguar και ένα Audi βάσει των εκτός δρόμου ικανοτήτων τους;

Αν έχετε απαντήσει θετικά έστω και σε μία από τις παραπάνω ερωτήσεις τότε το video που ακολουθεί είναι κομμένο και ραμμένο στα δικά σας μέτρα. Και αυτό γιατί πρωταγωνιστές του άτυπου συγκριτικού είναι επτά πολυτελέστατα SUV, τα οποία κλήθηκαν να υπερασπιστούν την παρουσία τους μακριά από την ασφάλεια της ασφάλτου.

Η Porsche Macan, το Range Rover Evoque μαζί με το αδερφό Land Rover Discovery, η BMW X3, το Audi Q5 και η Jaguar F-Pace βρέθηκαν στη δύσκολη θέση που μόνο μια εκτός δρόμου διαδρομή μπορεί να τους φέρει.

Πέρα από την αποδεδειγμένη πολυτέλεια και τα υψηλών προδιαγραφών ποιοτικά χαρακτηριστικά, κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσα στα έξι SUV αποτέλεσαν οι κινητήρες βενζίνης καθώς και η παρουσία συστήματος τετρακίνησης.

Ο διαφορετικός τύπος ελαστικών και οι διαφορετικοί χειριστές αποτελούν δύο μεταβλητές που θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του, ωστόσο, στην πράξη δείχνουν να μην επηρεάζουν, όχι τουλάχιστον στον βαθμό που θα περίμενε κανείς, το τελικό αποτελέσματα.

Ευχάριστη έκπληξη η Jaguar F-Pace, η οποία χωρίς να διαθέτει κάποιο off road mode πέρασε με σχετική ευκολία τις δοκιμασίες. Δεν συνέβη το ίδιο με το Land Rover Discovery, ενώ απογοητευτική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη συμπεριφορά της Porsche Macan, η οποία όχι μόνο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα χειμερινάελαστικά τα οποία διέθετε, ούτε και το offroad mode.

Μάλιστα, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του συστήματος τετρακίνησης αποδέσμευσε σε δύο περιπτώσεις τον μπροστινό άξονα, βάζοντας πρόωρο τέλος στην προσπάθεια του χειριστή της να ολοκληρώσει με επιτυχία τη δοκιμασία.

Η συνέχεια όμως ανήκει στο video που ακολουθεί στο οποίο «φιλική» συμμετοχή έχει και το Toyota RAV4.