Πως κατασκευάστηκε το Nissan GT-R50; (video)


Η Italdesign έχει αναρτήσει στο YouTube ένα όμορφο βίντεο όπου δείχνει τους ειδικούς της να μεταμορφώνουν ένα απλό GT-R σε ένα δυναμικό concept.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/11/2018

Το Nissan GT-R50 είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Italdesign. Ακριβώς τόσα είναι τα χρόνια που κυκλοφορεί και το Nissan GT-R και για αυτό το λόγο οι δύο εταιρίες αποφάσισαν να γιορτάσουν το σημαντικό αυτό γεγονός δημιουργώντας το GT-R50. Μάλιστα η απήχηση από το κοινό ήταν τόσο μεγάλη που οι δύο εταιρίες εξετάζουν να κατασκευάσουν ένα μικρό αριθμό με το κάθε GT-R50 να κοστίζει περίπου 900.000 ευρώ!

Ένα ποσό που θεωρείται μάλλον υπερβολικό (έστω και αν δικαιολογείται από το χειροποίητο της αναβάθμισης) για ένα GT-R με διαφορετικό και πιο αεροδυναμικό body-kit, με νέους προβολείς, χρυσαφί λεπτομέρειες, τιρκουάζ ψηφιακό πίνακα οργάνων, μπάκετ καθίσματα κ.α.

Κατά τα υπόλοιπα το GT-R50 εφοδιάζεται με μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 των 3,8 lt που για την περίσταση αποδίδει 720 PS και 780 Nm ροπής. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει μεγαλύτερους στροβιλοσυμπιεστές, σφυρήλατα πιστόνια και πολλές άλλες αλλαγές, όπως ενισχυμένη ανάρτηση και εξαπίστονα Brembo μπροστά και πίσω.