Πώς να φτιάξεις έναν κινητήρα Porsche στο σαλόνι σου (Video)


Με την υπογραφή της Porsche, η εταιρεία μοντελισμού Franzis μάς δίνει την ευκαιρία να κατασκευάσουμε έναν υπό κλίμακα κινητήρα από την άνεση του σαλονιού μας.

  • 30/3/2020

Αν είστε λάτρεις των Porsche -και γιατί να μην ήσαστε άλλωστε- αλλά και του μοντελισμού τότε η κατασκευή ενός κινητήρα της γερμανικής φίρμα αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να περάσετε δημιουργικά της ατελείωτες ώρες του εγκλεισμού σας στο σπίτι.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα από τα κιτ της Franzis -κυκλοφορούν τουλάχιστον δύο- και όλη την επιδεξιότητά σας ώστε να αποκτήσετε ένα υπό κλίμακα αντίγραφο ενός εκ των κινητήρων που χρησιμοποίησε η Porsche στο παρελθόν.

Τα κιτ μοντελισμού που έχουν δημιουργηθεί από την Franzis προσφέρουν τη δυνατότητα συναρμολόγησης του τετρακύλινδρου κινητήρα της Porsche 550 Spyder και της 356 σε κλίμακα 1:3, όπως και του εξακύλινδρου μοτέρ της πρώτης Porsche 911 σε κλίμακα 1:4.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο κινητήρες διαθέτουν κινούμενα μέρη, για τη συναρμολόγησή τους δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις παρά μόνον να ακολουθήσει κανείς πιστά τις αναλυτικές οδηγίες που συνοδεύουν το κιτ της Franzis.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος, το εξακύλινδρο μοτέρ προσφέρεται σε γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης αγαθών έναντι 145 ευρώ, ενώ ο τετρακύλινδρος κινητήρας έναντι 160 ευρώ.