Πώς τα πήγε το Mini Cooper SE Countryman στο τεστ αποφυγής; (video)


Οι Ισπανοί του km77 έβαλαν το plug-in hybrid στην πίστα για να ελέγξουν το πόσο αποτελεσματικά στρίβει όταν βρίσκεται υπό πίεση. Δείτε το video.

  • 2/5/2022

Ακόμα ένα άκρως ενδιαφέρον τεστ αποφυγής πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του km77.com στο κανάλι τους στο YouTube. Αυτή τη φορά βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι του Mini Cooper SE Countryman προκειμένου να τσεκάρουν πως στρίβει το αυτοκίνητο υπό πίεση. 

Πρόκειται για την plug-in hybrid έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 125 PS στο μπροστά μέρος και το ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 51 km. To βάρος της συγκεκριμένης έκδοσης ανέρχεται σε 1.800 kg χωρίς τον οδηγό είναι και η πιο βαριά σε όλη της γκάμα της Countryman.

Στην πρώτη προσπάθεια  με ταχύτητα εισόδου τα 74 km/h, το αυτοκίνητο πέρασε με μεγάλη ευκολία τα εμπόδια και έδειξε ότι μπορεί να κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα. Το ίδιο αποτελεσματικά συμπεριφέρθηκε και στη δεύτερη προσπάθεια όπου η ταχύτητα εισόδου ήταν τα 79 km/h.

Στην τρίτη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου τα 81 km/h το αυτοκίνητο έριξε αρκετούς κώνους στο τρίτο κομμάτι της δοκιμής με τους Ισπανούς να τονίζουν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε τόσο ο οδηγός όσο και η η πρόσφυση των ελαστικών.

Αρκετά αποτελεσματικά κινήθηκε το Countryman και στη δοκιμή του σλάλομ πετυχαίνοντας μάλιστα τον κορυφαίο χρόνο μεταξύ των δοκιμών που έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο μέσο (23.3 sec).

Δείτε αναλυτικά τις δοκιμές στο παρακάτω video…