Πως θα είναι οι νέες BMW Σειρά 7 και i7 - Όλα όσα γνωρίζουμε


Η BMW θα παρουσιάσει επίσημα την νέα Σειρά 7 και την ηλεκτρική παραλλαγή της i7 τον ερχόμενο Απρίλιο με επαναστατική τεχνολογία και πρωτοποριακό εσωτερικό. Όλα όσα γνωρίζουμε για τις πολυτελείς λιμουζίνες των Βαυαρών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/3/2022

Η BMW ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2021 σε μία διαδικτυακή παρουσίαση νωρίτερα σήμερα, αλλά παράλληλα βγήκε μία μεγάλη είδηση. Μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση, ο CEO της BMW, Oliver Zipse, έδωσε τα πρώτα στοιχεία και τις teaser εικόνες για τις νέες ναυαρχίδες της βαυαρικής φίρμας.

Η νέα Σειρά 7 και η ηλεκτρική παραλλαγή της, i7, αναμένονται να αποκαλυφθούν επίσημα τον επόμενο μήνα, όμως έχουμε ήδη τις πρώτες εικόνες και τις πληροφορίες για την πρωτοποριακή τεχνολογία που φέρνουν.

Για πρώτη φορά, η ναυαρχίδα της BMW θα διατίθεται σε ένα ζευγάρι μοντέλων. Όπως επιβεβαίωσε η BMW κατά τη διάρκεια της Media Day, η νέα Σειρά 7 θα εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με ήπια υβριδικά (mHEV) και plug-in υβριδικά (PHEV) κινητήρια σύνολα. Από την άλλη, η νέα i7 θα είναι η πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία θα κατασκευάσει τη ναυαρχίδα της σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή. Η νέα i7 θα πλαισιώσει τις iX και i4 στην ηλεκτρική γκάμα της εταιρείας και παράλληλα θα είναι η πιο ισχυρή Σειρά 7 με ισχύ άνω των 600 ίππων, μια πιθανή έμμεση επιβεβαίωση ότι ο V12 της BMW αποσύρεται οριστικά.

Η BMW  αποκάλυψε ότι άλλαξε την «φωτεινή» υπογραφή και τη μάσκα «για μια μοντέρνα και μοναδική εμφάνιση.» Φαίνεται επίσης, πως η σχεδίαση που είχαμε δει από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες των πρωτοτύπων θα περάσει στην 7άρα παραγωγής με τους χαρακτηριστικούς χωριστούς “split” προβολείς και το επάνω μέρος τους κατασκευασμένο από «αποκλειστικό κρυστάλλινο γυαλί». Η μάσκα, όπως ήδη συμβαίνει με την X6, θα είναι φωτιζόμενη.

Ο Oliver Zipse τόνισε ότι οι νέοι κινητήρες της Σειράς 7 είναι αποδοτικοί και θα είναι έτοιμοι να «πιάσουν» τα όρια εκπομπών ρύπων από το πρότυπο Euro 7.

Επανάσταση στο εσωτερικό

Η πραγματική επανάσταση όμως θα συμβεί στο εσωτερικό, όπου η νέα BMW Σειρά 7 και η i7 θα έχουν το αναβαθμισμένο iDrive, ενσωματωμένο στο κυρτό ταμπλό Curved Display, νέο εσωτερικό φωτισμό και μια νέα ηλιοροφή με λειτουργία φωτισμού που θα ονομάζεται Sky Lounge. Θα υπάρχει επίσης μια εντελώς νέα λωρίδα ατμοσφαιρικού φωτισμού, η ονομαζόμενη και «ζώνη αλληλεπίδρασης», που θα είναι στην ουσία μία επιφάνεια αφής με ένα σύνολο από νέες λειτουργίες και απτική ανάδραση.

Η BMW  θέλει να ξεπεράσει ακόμη και τη «δική της» Rolls-Royce με την oθόνη Theatre Screen, μια τεράστια οθόνη 30,9 ιντσών (!) για την ψυχαγωγία των επιβατών των πίσω καθισμάτων. Η 8K οθόνη θα βγαίνει από την οροφή του αυτοκινήτου όταν το θέλουν οι επιβάτες, σαν μία αναδιπλούμενη οθόνη OLED. Οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν μια κινηματογραφική εμπειρία χρησιμοποιώντας την προτιμώμενη πηγή ψυχαγωγίας τους, όπως τις δημοφιλείς υπηρεσίες streaming.

Με όλες τις λεπτομέρειες να έχουν αποκαλυφθεί ως τώρα, είναι σαφές ότι η BMW θέλει να τεθεί απέναντι στους κύριους αντιπάλους της που δεν είναι άλλη από τη Mercedes-Benz και την υψηλή τεχνολογία που είδαμε στηνηλεκτρική ναυαρχίδα EQS.