Πως θα μοιάζει το επόμενο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο των PSA-FCA;


Ο γάμος των δύο ομίλων, PSA και FCA θα οδηγήσει αναμφίβολα στην εξέλιξη μίας νέας γενιάς κοινών πατωμάτων και κινητήρων. Κάπως έτσι θα μπορούσε να μοιάζει ένα ηλεκτρικό μικρό, για τις πέντε βασικές εταιρίες.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 13/12/2020

Ο πυρετός της εξέλιξης ηλεκτρικών μοντέλων καλά κρατεί. Όλες οι εταιρίες ετοιμάζουν νέες προτάσεις, κυρίως της κατηγορίας C και άνω, για πρακτικούς και άλλους λόγους κόστους. Παρόλα αυτά, δεν θα αργήσει η ώρα που και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης θα λάβουν την προσοχή που τους αρμόζει. Ο Dejan Hristov, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, σκέφτηκε πως με την πάροδο του χρόνου, όπου τα κόστη ανάπτυξης θα αρχίσουν να πέφτουν, μεγάλοι όμιλοι όπως η Stellantis θα βάλουν μπροστά ανάλογες προτάσεις. Έκατσε λοιπόν και σχεδίασε, με βάση τη δική του στιλιστική ματιά, τα ηλεκτρικά μικρά των βασικών εταιριών του νέου ομίλου.

Η Stellantis, που δημιουργείται από τη συνένωση των PSA και FCA, θα περιλαμβάνει εταιρίες όπως οι Peugeot, Citroen, DS, Opel και Fiat. Παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων πόλης, οι οποίοι θα μπορούσαν να ωφεληθούν τα μέγιστα από την κοινή ανάπτυξη πατωμάτων και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Άλλωστε και ο ανταγωνιστικός όμιλος VW οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση, με το μελλοντικό ID. 1 και όσα αδελφά μοντέλα ακολουθήσουν πίσω του.  

Ο Σκοπιανός car designer, λαμβάνοντας υπόψη τη σχεδιαστική κουλτούρα της κάθε εταιρίας, τόνισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κάθε του σκίτσο. Φυσικά, οι εικόνες που δημοσιεύουμε, οι δημιουργίες του, δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με ρεαλιστικά σχέδια των ίδιων των εταιριών. Αντικειμενικά όμως, έχει κάνει καλή δουλειά, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς.