Πόσα μοτέρ χρειάστηκε το Tesla Model S του 1 εκατομμυρίου χιλιομέτρων;


Στο βιβλίο Guinness φιγουράρει ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model S του 2013, ο οποίος έχει ήδη διανύσει στο τιμόνι του ηλεκτροκίνητου sedan 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα και πλέον κυνηγά ένα νέο ρεκόρ.

  • 16/10/2020

Απαντήσεις στις κακές γλώσσες που θέλουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα αξιοπιστίας και τις μπαταρίες να «τελειώνουν» με το πέρασμα του χρόνου, δίνει ένα Tesla Model S.

Με έδρα τη Γερμανία, το ηλεκτροκίνητο sedan ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το 2014 και έκτοτε έχει διανύσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα, κατακτώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

To Tesla Model S P85 ανήκει στον Hansjörg von Gemmingen ο οποίος διανύει περισσότερα από 600 χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση.

Ο φανατικός οπαδός της Tesla και πρώην ιδιοκτήτης ενός Tesla Roadster, όλα αυτά τα χρόνια έχει αντικαταστήσει μια φορά την μπαταρία του αυτοκινήτου και τρεις φορές το ηλεκτρικό μοτέρ.

Όλες βέβαια οι εργασίες αποκατάστασης καλύφθηκαν από την εγγύηση που προσφέρει η καλιφορνέζικη φίρμα, συνεπώς το κόστος για τον ιδιοκτήτη του Tesla ήταν μηδενικό.

Επόμενος στόχος του Γερμανού είναι το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου μιλίου - περίπου 1,6 εκατομμύριο χιλιόμετρα- κάτι που δεν φαντάζει ιδιαίτερα μακρινός μιας και το αυτοκίνητο έχει ήδη «γράψει» στο οδόμετρό του 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Μάλιστα μετά τη συμπλήρωση του 1 εκατομμύριο χιλιομέτρων στο αριστερό κάθισμα του Tesla Model S, ο Γερμανός είχε δεχθεί τα συγχαρητήρια του Elon Musk για το επίτευγμά του, το οποίο αποτελεί μια πραγματική διαφήμιση για την αξιοπιστία των προτάσεων της αμερικανικής φίρμας.