Πόσα plug-in υβριδικά θα παρουσιάσει η Audi;


Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα νέα PHEV μοντέλα θα παρουσιάσουν την επόμενη εβδομάδα οι Γερμανοί στο σαλόνι της Γενεύης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑUDI
  • 25/2/2019

Οι νέες plug-in εκδόσεις αφορούν στα Q5, A6, A7 και A8. Ξεκινώντας από το ακριβότερο της παρέας, το A8 L 60 TFSI e quattro συνδυάζει έναν τρίλιτρο V6 βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτάρι Tiptronic. Η συνδυασμένη ισχύς είναι στα 450 PS και στα 700 Nm όταν η μπαταρία 14,1 kWh προσφέρει ηλεκτροκίνηση για έως 40 km.

 Στην περίπτωση των e “comfort” υβριδικών Q5 50 TFSI, Α6 50 TFSI και A7 50 TFSI (εδώ υπάρχει δίλιτρος κινητήρας) η συνδυασμένη ισχύς είναι στα 300 PS και η ροπή στα 450 Nm. Σε αυτά τα μοντέλα όμως υπάρχει διπλόδισκο κιβώτιο. Για όσους αναζητούν περισσότερη δύναμη υπάρχει η έξτρα έκδοση 55 TFSI e trim και για τα τρία μοντέλα με ισχύ 370 PS και ροπή στα 500 Nm.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση η μπαταρία προσφέρει κίνηση μηδενικών ρύπων για έως 40 km μιας και η μπαταρία παραμένει ίδια χωρητικότητας. Ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προφίλ κίνησης (τα EV, Auto και Hold). Για την φόρτιση του αυτοκινήτου ο οδηγός μπορεί να κάνει χρήση και της κάρτας e-tron Charging Service που υποστηρίζεται σε 18 χώρες της Ευρώπης.