Πόσα χάνει ο Όμιλος Volkswagen από τα καμένα οχήματα στο Felicity Ace;


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά που προκλήθηκε στο οχηματαγωγό πλοίο «Felicity Ace» αναμένεται να προκαλέσει αρκετή οικονομική ζημιά στον Όμιλο Volkswagen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/2/2022

Όπως έχει γίνει γνωστό, το οχηματαγωγό «Felicity Ace» στο οποίο ξέσπασε φωτιά στην προηγούμενη εβδομάδα ενώ αυτό κατευθυνόταν προς το λιμάνι Davisville (ΗΠΑ) είναι έμφορτο με περίπου 4.000 οχήματα του Ομίλου VAG, δηλαδή Volkswagen, Audi, Porsche, Lamborghini και Bentley.

Το πλοίο εξακολουθεί να πλέει ακυβέρνητο στη θάλασσα των Αζορών, ενώ η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμα, όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Αυτό σημαίνει ότι αυτή συνεχίζει να καίει το φορτίο, δηλαδή τα γερμανικά οχήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η  συνολική αξία των αυτοκινήτων που υπάρχουν στο πλοίο φτάνει τα 401.000.000 δολάρια (περίπου 354.245.000 ευρώ). Οι ως τώρα εκτιμήσεις ανθρώπων που έχουν γνώση της έκτασης της φωτιάς αναφέρουν ότι η οικονομική ζημιά για τον Όμιλο Volkswagen από τα μέχρι τώρα καμένα αυτοκίνητα είναι τουλάχιστον 155 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 137 εκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με τον κ. Patrick Anderson, ιδρυτή του Anderson Economic Group, η οικονομική ζημιά για τον γερμανικό Όμιλο ενδεχομένως να φτάσει ως και τα 282 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 249 εκατομμύρια ευρώ) εάν δεν καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά έγκαιρα ή από τη ζημιά που θα προκληθεί από το νερό που θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Όπως εξήγησε ο κ. Anderson, στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται η απώλεια εσόδων για τους επίσημους αντιπροσώπους του Ομίλου οι οποίοι ανέμεναν τα αυτοκίνητα, ούτε τα χρήματα για την αποζημίωση μισθών για τα πληρώματα διάσωσης ή το όποιο περιβαλλοντικό κόστος.