Πόσες Bugatti αγόρασε την ίδια ημέρα ένας οικογενειάρχης;


Η οικογενειακή επίσκεψη ενός λάτρη των αυτοκινήτων της Bugatti στο Ατελιέ της εταιρείας στο Molsheim αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη για τα στελέχη της εταιρείας, καθώς είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται σημαντικά!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/4/2022

Οι άνθρωποι της Bugatti ακολουθούν την πρακτική του ιδρυτή της εταιρείας όταν πρόκειται να πουλήσουν ένα από τα χειροποίητα οχήματά τους ή όταν πρόκειται να δεχτούν έναν υποψήφιο αγοραστή.

Ο Ettore Bugatti συνήθιζε να δέχεται τον υποψήφιο πελάτη του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, να τον ξεναγεί σε αυτές και να κάθεται σε γεύμα μαζί του. Σκοπός του ήταν να δει τον χαρακτήρα τού φιλοξενούμενού του και να κρίνει εάν θα του διαθέσει το αυτοκίνητο που αυτός ήθελε. Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις όπου δεν ενέκρινε τη συμπεριφορά του ή τους τρόπους του υποψήφιου πελάτη του και αρνήθηκε να δώσει το όχημα.

Στις ημέρες μας η εταιρεία εξακολουθεί να δέχεται στις εγκαταστάσεις της τους υποψήφιους πελάτες της οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τόσο τον χώρο συναρμολόγησης των οχημάτων της όσο και τις εκτάσεις και τους κήπους που τις πλαισιώνουν. Επίσης, εφόσον έχουν τον χρόνο και τη διάθεση να το πράξουν, τους φιλοξενεί καθ' όλη τη διαδικασία κατασκευής του αυτοκινήτου που θέλουν να αποκτήσουν συνεργαζόμενοι μαζί τους για κάθε λεπτομέρεια ώστε να το ολοκληρώσουν όπως ακριβώς αυτός επιθυμεί. 

Η «εμπειρία Bugatti», όπως την ονομάζουν, έχει ως στόχο να κάνει τον υποψήφιο πελάτη να αισθανθεί οικεία και μέλος της «οικογένειας» και να γνωρίζει ότι θα τον προσέξουν πολύ. Αυτό ήθελε να κάνει και ένας οικογενειάρχης ο οποίος αποφάσισε να επισκεφτεί το Ατελιέ της Bugatti με τα έξι παιδιά του. 

Ο ίδιος πήγε εκεί για να παραλάβει τα δύο μοντέλα της που είχε ζητήσει να κατασκευάσουν, μία Chiron Super Sport 300 Plus και μία Veyron Grand Sport Vitesse «World Record Edition» η οποία προήλθε από το πρόγραμμα «La Maison Pur Sang» το οποίο θέσπισε το 2020 η Bugatti.

Οι άνθρωποι της Bugatti θέλησαν να κάνουν ό,τι καλύτερο για να περάσουν ευχάριστα τα παιδιά όση ώρα το… «μεγάλο παιδί» ασχολούταν με τα αυτοκίνητά του και διοργάνωσαν μια ξενάγηση για αυτά ώστε να κάνουν να νοιώσουν «τη μαγεία του Molsheim», όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά. 

Η περιήγηση περιελάβανε επίσκεψη και στον χώρο όπου συντηρούνται παλιά οχήματα της εταιρείας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μία Type 41 Royale και μία αγωνιστική Type 35 οι οποίες υπήρχαν εκεί για να δεχτούν τις περιποιήσεις των μηχανικών της εταιρείας. Αμέσως μετά, είδαν την ηλεκτροκίνητη Baby ΙΙ η οποία προορίζεται για τα παιδιά και η οποία είναι πιστό αντίγραφο της Bugatti Type 35 του 1924. 

Αυτό ήταν! Όταν ο μπαμπάς κατάλαβε πόσο το αυτοκινητάκι (sic) άρεσε στα παιδιά του αποφάσισε να πάρει από ένα τέτοιο για καθένα από αυτά. Έτσι, εκείνη την ημέρα, η οικογένεια έφυγε από το Molsheim με συνολικά οκτώ Bugatti! Το γεγονός απαθανατίστηκε με τον φωτογραφικό φακό καθώς ήταν μοναδικό ακόμα και για τα δεδομένα της θρυλικής εταιρείας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πήγε άσχημα η πρακτική της…