Tο πανίσχυρο Toyota GR Yaris σπάει τα "κοντέρ" στο δυναμόμετρο!


Η Toyota ανακοινώνει επίσημα ότι το νέο GR Yaris έχει μέγιστη ισχύ 261 PS, ωστόσο μια δοκιμή σε δυναμόμετρο έδειξε ότι ο κινητήρας του αποδίδει μεγαλύτερη δύναμη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/11/2020

Οι άνθρωποι της ιταλικής εταιρείας «Biesse Racing», η οποία ασχολείται με βελτιώσεις αυτοκινήτων, πήρε ένα Toyota GR Yaris και δοκίμασε να το δυναμομετρήσει στις εγκαταστάσεις που διαθέτει. Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο έχει αρχίσει να διατίθεται στην Ιταλία, έχει δημιουργήσει εντύπωση και το ενδιαφέρον γι’ αυτό είναι έντονο.

Έτσι, η δοκιμασία για να δουν τη μέγιστη ισχύ του ήταν μια διαδικασία την οποία ήθελαν να κάνουν. Μάλιστα, τη βιντεοσκόπησαν για να υπάρχει και οπτικό υλικό από αυτή. Το αποτέλεσμα εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους καθώς μέγιστη ένδειξη ήταν 278,1 PS, ενώ η Toyota ανακοινώνει επίσημα 261 PS. Το δυναμόμετρο έδειξε μέγιστη ροπή 367 Nm, όταν η εταιρεία ανακοινώνει 360 Nm.

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι μήπως το αυτοκίνητο είχε δεχτεί κάποιου είδους επέμβαση στον κινητήρα του από τους ανθρώπους της εταιρείας βελτιώσεων. Όμως, αυτοί ξεκαθάρισαν ότι δεν έκαναν το παραμικρό.

Απλά, θέλησαν να δουν πόση ισχύ αποδίδει ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος, χωρητικότητας 1,6 λίτρων κινητήρας ενός οχήματος το οποίο έχει αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό στην Ιταλία. Ακολουθεί το βίντεο με τη συγκεκριμένη δυναμομέτρηση και τα αποτελέσματα αυτής.