Πόσο κοντά είμαστε σε ένα ηλεκτρικό Audi TT;


Μια φιλόδοξη σχεδιαστική σπουδή επαναφέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός ηλεκτροκίνητου coupe που θα φέρει τα γονίδια του εμβληματικού Audi TT.

  • 6/4/2021

Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση και σε πρακτικότερες σχεδιαστικές «φόρμες» οδηγεί στον αφανισμό προτάσεων που επέλεξαν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα, επενδύοντας στο συναίσθημα και όχι στην τετράγωνη λογική.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Audi TT, το οποίο μετά από σχεδόν 25 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στη γραμμή παραγωγής της γερμανικής φίρμας.

Το Audi TT αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1998 και κατάφερε από την πρώτη στιγμή να ξεχωρίσει με τον διαφορετικό σχεδιασμό του. Βλέπετε εκείνη την εποχή τα coupe αυτού του μεγέθους και ύφους ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και παρά τις αδυναμίες του, το Audi TT προκάλεσε αίσθηση.

Η ωρίμανση για το γερμανικό coupe δεν άργησε να έρθει, φτάνοντας στην τρίτη και τελευταία γενιά του να αποτελεί μια ραφιναρισμένη κατασκευή που συνδυάζει την premium αύρα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας με ισχυρή παράδοση στη δημιουργία πολυτελών τετράτροχων με τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου που φλερτάρει στις κορυφαίες εκδόσεις του με τον τίτλο του sportscar.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που οι πιθανότητες… επιβίωσης του Audi TT λιγοστεύουν επικίνδυνα και η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει έρχεται ένα σχεδιαστικό πρωτότυπο να γεννήσει την ελπίδα ότι το γερμανικό coupe ίσως βρει τελικά μια θέση στο ηλεκτροκίνητο μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι γραμμές του σχεδιαστικού project παραπέμπουν στην πρώτη γενιά του αυτοκινήτου, δημιουργώντας την απαραίτητη σύνδεση ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Audi TT.

Δεν λείπουν πάντως και τα φουριστικά στοιχεία, όπως δεν λείπουν και εκείνα τα χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν την ηλεκτροκίνητη φύση του γερμανικού coupe.

H σφραγισμένη κεντρική εισαγωγή αέρα είναι ένα από αυτά, δημιουργώντας σε συνδυασμό με τα σχήματος “T” φωτιστικά σώματα μια εικόνα βγαλμένη από το μέλλον.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.