Πόσο κοστίζει αυτή η σπάνια Lamborghini Miura P400 S;


Ο γνωστός οίκος δημοπρασιών «RM Sotheby's» πρόκειται να διαθέσει προς πώληση αυτή την ξεχωριστή Lamborghini Miura P400 S του 1971 η οποία έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: RM SOTHEBY'S.
  • 4/8/2021

Η πώληση ενός σπάνιου αυτοκινήτου πάντα προκαλεί το ενδιαφέρον, όχι τόσο για το ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ή για το ποσό που θα πληρώσει για να το αποκτήσει, αλλά επειδή θα εξακολουθεί να διατηρείται στον χρόνο.

Αυτό συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τη Lamborghini Miura P400 S που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα όχημα που κατασκευάστηκε το 1971 και πλέον ανήκει στον οίκο «RM Sotheby's» ο οποίος θα το διαθέσει σε δημοπρασία στις 14 Αυγούστου. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα στελέχη του εκτιμούν ότι το αυτοκίνητο θα ίσως πουληθεί για περισσότερα από 2.000.000 δολάρια (περίπου 1.700.000 ευρώ). Βάσει των επίσημων εγγράφων που το συνοδεύουν και αποδεικνύουν την αυθεντικότητα του, έχει αριθμό πλαισίου 4.761, αριθμό αμαξώματος 675 και αύξων αριθμό παραγωγής 575. 

Πέραν αυτών, την εν λόγω Miura P400 S συνοδεύει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Το αυτοκίνητο βρισκόταν αποθηκευμένο για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες σε μια αποθήκη στην Καλιφόρνια και έχει μείνει απαράλλακτο. Η πρώτη ιδιοκτήτριά του ήταν μια Ιρανή φοιτήτρια στις ΗΠΑ η οποία αφού την απέκτησε αποφάσισε να την πουλήσει.

Όμως το μετάνιωσε και θέλησε να την κρατήσει για δύο χρόνια, όπως είχε αποφασίσει. Ωστόσο, κάποια στιγμή είχε ένα τροχαίο ατύχημα από το οποίο η αρχέτυπη Lamborghini έπαθε ζημιά. Η ιδιοκτήτρια επιδίωξε να αποκαταστήσει τη ζημιά αλλά δεν μπόρεσε και την τοποθέτησε σε αποθήκη.

Σχεδόν σαράντα χρόνια αργότερα την ανακάλυψε ένας λάτρης του αυτοκινήτου, την απόκτησε και φρόντισε να επαναφέρει τη Miura P400 S στην αρχική, αυθεντική κατάστασή της, μια διαδικασία η οποία διήρκεσε οκτώ μήνες.