Πόσο κοστίζει να μπεις στο Nurburgring και να τρέξεις με το αυτοκίνητό σου (πίνακες)


Δείτε αναλυτικά τα κόστη για να επισκεφθεί ένας οδηγός τη... Μέκκα των petrolheads και να ζήσει το όνειρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/9/2023

Το να οδηγήσει κανείς στην πίστα του Nurbugring, είτε με το αυτοκίνητό του, είτε με κάποιο ενοικιαζόμενο, είναι μέρος της bucket list κάθε οδηγού που αγαπά την ταχύτητα. Πρόκειται για τον απόλυτο προορισμό στον οποίο petrolheads από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν για να το επισκεφτούν.

Πόσο όμως κοστίζει μια επίσκεψη με το αυτοκίνητο στο Nurburgring;

Πρακτικά, ο καθένας μπορεί να οδηγήσει στην «Πράσινη Κόλαση,» αφού δεν προαπαιτείται το αυτοκίνητο με το οποίο θα μπει κανείς στην πίστα να έχει συγκεκριμένη ισχύ. Η αλήθεια είναι ότι το κόστος ενός γύρου είναι αρκετά χαμηλότερο απ' ό,τι θα περιμέναμε, όμως οι τιμές της πίστας έχουν αυξηθεί σε σχέση με αυτές του 2022.

Ένας γύρος στο Nordschleife, δηλαδή στη χάραξη των 20,8 km, κοστίζει 30 ευρώ τις καθημερινές και 35 ευρώ τα ΠΣΚ και τις αργίες, με την τιμή να έχει αυξηθεί κατά 5 ευρώ ανά γύρο σε σχέση με το 2022. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της πίστας, αυτό συνέβη λόγω της αύξησης του κόστους όλων των αγαθών κι υπηρεσιών που έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως τον τελευταίο καιρό.

Εκτός αυτού, η πίστα του Grand Prix του Nurburgring (GP Strecke) είναι ανοιχτή για το κοινό επιλεγμένες μέρες του έτους, με το κόστος του tourist drive να ανέρχεται στα 35 ευρώ για κάθε 15 λεπτά δράσης μέσα στην πίστα. Αναλυτικά:

 NordschleifeGP Strecke
Δευτέρα-Πέμπτη30 ευρώ/γύρος35 ευρώ/15 λεπτά
Παρασκευή, Σαββατοκύριακα, Αργίες35 ευρώ/γύρος35 ευρώ/15 λεπτά

Ετήσιο πάσο – Κόστος και προνόμια

Φυσικά, για όσους επιθυμούν να επισκέπτονται την πίστα συχνότερα, κι άρα να κάνουν περισσότερους γύρους μέσα σε μία χρονιά, υπάρχει εισιτήριο διαρκείας, (saisonkarte), του οποίου το κόστος ανέρχεται στα 3.000 ευρώ. Με το συγκεκριμένο πάσο, ο κάτοχος έχει πρόσβαση τόσο στο Nordschleife, όσο και στο GP Strecke, στα οποία δικαιούται απεριόριστους γύρους όλη τη χρονιά, ανεξαρτήτου ημέρας.

Μάλιστα, το Nurburgring προσφέρει συνήθως early bird τιμές για όσους αγοράσουν νωρίς το ετήσιο εισιτήριό τους. Για το 2023, η περίοδος early bird διήρκησε από τις 13 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 10 Ιανουαρίου 2023, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι αντίστοιχες ημερομηνίες για το 2024. Η τιμή ήταν μειωμένη κατά 500 ευρώ, με το κόστος να πέφτει στα 2.500 ευρώ.

Εκτός από τους απεριόριστους γύρους μέσα στην πίστα, το ετήσιο πάσο έρχεται με μερικά επιπλέον προνόμια. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται η εξατομίκευση της κάρτας, track walks στην πίστα, πρόσβαση στα «παρασκήνια» μερικών αγώνων αντοχής, ένα voucher 20 ευρώ στο κατάστημα της πίστας, 10% έκπτωση στο φωτογραφικό υλικό, προσκλήσεις σε ειδικά events κι εκδηλώσεις, κι άλλα πολλά, που σίγουρα δικαιολογούν το κόστος των 3.000 ευρώ.

Green Hell Credits – Πώς να κερδίσετε δωρεάν γύρους

Η πίστα προσφέρει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης, το οποίο λειτουργεί με έναν πολύ απλό τρόπο. Πρόκειται για τα Green Hell Credits, τα οποία κερδίζει κανείς «φορτώνοντας» τον λογαριασμό του με χρήματα. Πιο συγκεκριμένα, 1 GHC αντιστοιχεί σε 1 ευρώ, με τις εξής κατηγορίες να ισχύουν:

ΠοσόGreen Hell Credits
0-99 ευρώ0%
100-199 ευρώ10%
200-499 ευρώ15%
500 και άνω ευρώ20%

Για παράδειγμα, αν κάποιος «φορτώσει» τον λογαριασμό του με 200 ευρώ, θα λάβει το 15% αυτού σε GHC, δηλαδή 30 GHC. Με αυτό το ποσό, κερδίζει έναν δωρεάν γύρο κάποια καθημερινή (από Δευτέρα έως Πέμπτη) αφού αυτό είναι το κόστος ενός γύρου. Αντίστοιχα, αν κάποιος θέλει να κερδίσει έναν δωρεάν γύρο ΠΣΚ, θα πρέπει να πιστώσει στον λογαριασμό του 35 ευρώ παραπάνω, δηλαδή 235 ευρώ συνολικά. Έτσι, θα λάβει το 15% αυτού, δηλαδή 35 GHC.

Η αγορά του εισιτηρίου που σας ταιριάζει, ή η πίστωση μονάδων στον λογαριασμό σας γίνεται ηλεκτρονικά, εύκολα και γρήγορα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πίστας nuerburgring.de