Πόσο θα κοστίζει στην Ελλάδα τo νέο KIA Sportage - Τιμές (Upd)


Το ολοκαίνουργιο KΙΑ Sportage ήρθε στις εκθέσεις της ΚΙΑ στην χώρα μας και χθες σας παρουσιάσαμε τις πρώτες live φωτογραφίες. Πόσο θα κοστίζει στην ελληνική αγορά το απόλυτα αναβαθμισμένο νέο Sportage. Αποκλειστικά οι τιμές των βασικών εκδόσεων. 

  • 3/2/2022

Το νέο KΙΑ Sportage είναι ήδη στις εκθέσεις της ΚΙΑστην χώρα μας και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να το δουν από κοντά και να λάβουν τις πρώτες πληροφορίες για τις τιμές του.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της ΚΙΑ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον επίσημο τιμοκατάλογο, όμως έχουμε σε αποκλειστικότητα τις τιμές στις οποίες θα κυμανθούν οι πιο εμπορικές του εκδόσεις.

Το νέο Sportage θα προσφέρεται στην ελληνική αγορά με ήπια υβριδικά (MHEV), υβριδικά (HEV) και plug-in υβριδικά (PHEV) κινητήρια σύνολα, όπως και το συγγενικό Hyundai Tucson. Στις συμβατικές επιλογές των θερμικών μοτέρ, το νέο Sportage θα εξοπλίζεται με τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 TGDI σε εκδόσεις ισχύος 150 και 180 ίππων και με τον 1.600άρη diesel με απόδοση 115 ή 136 ίππων. Οι επιλογές στην μετάδοση θα είναι είτε το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε το αυτόματο 7DCT διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων, ενώ θα υπάρχουν προσθιοκίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

To plug-in hybrid σύνολο θα συνδυάζει τον παραπάνω βενζινοκινητήρα 1.6 TGDI με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 66,9 kW και με μπαταρία χωρητικότητας 13,8 kWh με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 265 ίππους. Τέλος, το υβριδικό Sportage hybrid συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα 1.6 TGDI με ηλεκτρικό μοτέρ 44,2 kW με τη συνολική απόδοση του συστήματος να αγγίζει τους 230 ίππους.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες μας πληροφορίες, οι τιμές πώλησης του νέου KΙΑ Sportage στην ελληνική αγορά, που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα θα ξεκινούν από τα 29.990 ευρώ για τη βασική 2κίνητη έκδοση με τον 1.6 TGDI των 150 ίππων και το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και από τα 37.990 ευρώ για την πλουσιότερη εξοπλιστικά έκδοση Launch Edition με τον ίδιο κινητήρα με απόδοση 180 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο 7DCT διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Οι τιμές πώλησης των diesel εκδόσεων αναμένεται να κυμανθούν κοντά στις 42.000 ευρώ, ενώ στην ίδια περιοχή των 42.000 με 43.000 ευρώ θα κυμαίνονται οι τιμές των plug-in hybrid εκδόσεων.