Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτροκίνητο Dacia Spring;


Σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης -γνωστό και ως Dacia Spring- θα βρεθεί και στους ελληνικούς δρόμους καθιστώντας προσιτή μια… εξωτικής στις ημέρες μας τεχνολογία.

  • 19/10/2020

Σχεδόν 12 μήνες μάς χωρίζουν από την πρεμιέρα ενός αυτοκινήτου που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ηλεκτροκίνηση.

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης αναμένεται στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο της αμέσως επόμενης χρονιάς, ωστόσο, μερικούς μήνες νωρίτερα και ειδικότερα την ερχόμενη άνοιξη πρόκειται να ξεκινήσουν οι παραδόσεις του αυτοκινήτου στις εταιρείες διαμοιρασμού αυτοκινήτων (Car Sharing).

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της Dacia θα διαθέτει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός SUV πόλης, με ημίψηλη αρχιτεκτονική και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.  

Η μέση τιμή της αυτονομίας θα ανέρχεται στα 225 χιλιόμετρα, ενώ μέσα στην πόλη η τιμή αυτή θα αυξάνεται στα 295 χιλιόμετρα.

Δεδομένη θεωρήστε την παρουσία όλων των απαραίτητων στοιχείων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, καθώς και ενός ηλεκτρικού μοτέρ που θα φροντίζει για την αξιοπρεπή κίνηση του αυτοκινήτου.

Αν και οι άνθρωποι της Dacia κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό την τιμή του αυτοκινήτου, ωστόσο, διαβεβαιώνουν ότι θα αποτελέσει με διαφορά την πιο προσιτή ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ευρωπαϊκή αγορά, καθιστώντας πραγματικά προσιτή μια τεχνολογία η οποία για την ώρα αφορά λίγους.

Ερμηνεύοντας τα παραπάνω, το Dacia Spring θα απέχει και μάλιστα σημαντικά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ κινούμενο μεταξύ 15.000 και 18.000 ευρώ.

Μένει φυσικά οι προβλέψεις αυτές να επιβεβαιωθούν κάτι που αναμένεται να συμβεί το τελευταίοτρίμηνο του 2021.

Διαβάστε περισσότερα για το Dacia Spring εδώ:

Dacia Spring: Αυτό είναι το πιο φτηνό ηλεκτρικό SUV της Ευρώπης